imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

  • A B+R kerékpártárolók őrzöttek és ingyenesen használhatók lesznek?

Csütörtöktől félpályás útzár a Híd utca–Kelemen utca csomópontban, pénteken kezdődik az Indóház

2011. június 21.

 

Szeged, június 22. – Június 23-án, csütörtökön várhatóan augusztus végéig félpályás forgalomkorlátozás lép életbe a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója miatt. Június 24-én pénteken megkezdődik a villamosvonal Indóház téri felújításának második üteme. Lezárják a Gőz utcát és csaknem a teljes Indóház teret. A munkálatok jelentős forgalomkorlátozással járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében június 23-án, csütörtökön indul a villamospálya felújítása a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. A munkák a vágányok bontásával és az alépítményi munkákkal kezdődnek. A pálya előregyártott vágánypanelekből épül majd. A vágánycsere várhatóan augusztus végéig tart, és a kereszteződésben félpályás forgalomkorlátozással jár, azaz a forgalom az építkezés ideje alatt is egy-egy sávon haladhat. Először a Kelemen utcai oldalra terelik a forgalmat kétszer egy sávon, a későbbiekben pedig a főposta felőli oldalra. A jelzőlámpákat kikapcsolják.

Az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója keretében június 24-én pénteken megkezdődik a felújítás második üteme, amely a tervek szerint augusztus végéig tart. Munkaterület lesz, ezért lezárják a Gőz utcát és csaknem a teljes Indóház teret. A munkálatok jelentős forgalomkorlátozásokat vonnak maguk után. Az Indóház tér felújítása a tervek szerint novemberben fejeződik be.

A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű helyi buszjáratok, illetve az 1-3-4 jelzésű villamospótló autóbusz a Szent Ferenc utcán keresztül hajt be az Indóház térre. Leszállni az ezen az utcaszakaszon kialakított ideiglenes megállóban lehet. A járatokra felszállni pedig az Indóház téren kijelölt ideiglenes megállóban lehet.

A 83 jelzésű autóbuszjárat a Vadkerti tér végállomás felé a megszokott útvonalán közlekedik. A Makkosház végállomás irányába azonban az autóbusz terelőútvonalon jár: kimarad a Személypályaudvar megálló, a Hattyas sor után a Szabadsajtó utca–Földmíves utca felé kerül és a Dobó utcai megállóban áll meg.

A helyközi buszok megállóhelye nem változik; a Boldogasszony sugárút Galamb utca és Szent Ferenc utca közötti szakaszán marad.

Az áruszállító és az építkezésre igyekvő járművek, valamint a lakók a Szent Ferenc utca felé hajthatnak be, korlátozott feltételek mellett.

A taxiállomás átkerül a térről a Boldogasszony sugárút Galamb és Szent Ferenc utca közötti részére.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.