imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

  • a felújított vonalakon az új peronok magassága 30 cm, ami megkönnyíti és gyorsítja a ki- és beszállást?

  • a Szegedi Szabadtéri Játékok idején üzemel a Szegedi Közlekedési Kft. 313-314 pályaszámú nosztalgia ikervillamosa?

Keddtől a Rókusi körúton a helyes menetirány szerinti oldalon lehet közlekedni egy-egy sávon

2011. június 17.

 

Szeged, 2011. június 17. – A 2-es villamosvonal építése keretében a Rókusi körút Tesco felőli oldalán útszélesítést és felújítást végez a kivitelező. Ennek érdekében a tervek szerint június 21-én, kedd reggeltől a Kossuth L. sgt. irányába tartó közúti forgalmat a Rókusi körút külső részére terelik a Csáky József utca és a Kisteleki Ede utca között. A forgalomváltozás korlátozásokkal jár. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A 2-es villamosvonal építése újabb fontos lépéshez érkezett. A kivitelező a Rókusi körút Tesco felőli oldalán útszélesítést és felújítást végez, valamint folytatja a vágányépítést. Ennek érdekében a tervek szerint június 21-én, kedd reggeltől a Kossuth L. sgt. irányába tartó közúti forgalmat a Rókusi körút külső részére terelik a Csáky József utca és a Kisteleki Ede utca között. Az érintett szakaszon már elkészültek a körút szélesített és felújított közúti sávjai. A forgalom változatlanul kétszer egy sávon haladhat.

A forgalomváltozás korlátozásokat von maga után. A Körtöltés utca Rókusi körúti csatlakozását a tervek szerint átmenetileg lezárják. Az átjárást a Szatymazi utcánál biztosítják. A Kisteleki Ede utcánál a keresztforgalom véglegesen megszűnik. A szervízútról csak jobbra lehet kikanyarodni a rókusi körútra. A lezárás idején a jelzőlámpák – a Csáky József utcai kereszteződés kivételével – nem működnek.

Az ideiglenes buszmegálló megszűnik a Körtöltés utcánál és a Kisteleki Ede utcánál, mindkét megállóhely a végleges helyére kerül.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.