imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a felújított vonalakon az új peronok magassága 30 cm, ami megkönnyíti és gyorsítja a ki- és beszállást?

  • beszálláskor a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával?

  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

Garanciális javítás a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban

A kivitelező garanciális javítás keretében június 25-től elkezdi az útburkolatba épített ledes futófények javítását a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. Ezért átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható a csomópont. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


A felújított 1-es villamosvonal áprilisban lezajlott éves garanciális átvizsgálása során rögzítésre került, hogy a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban az úttestbe beépített tájékozódást segítő ledes futófények működését időről időre meghibásodások zavarják. A kivitelező A-Sz-E Konzorcium a várossal kötött szerződés alapján köteles saját költségén garanciálisan kijavítani a teljes LED prizmasor rendszer hibáit. A munkálatokat most a tanév befejeződése utáni kisebb forgalmú időszakban végzik el. 


A garanciális javítások június 25-én, kedden kezdődnek a csomópontban. A javítási munkálatok ideje alatt kibontják az úttestbe beépített prizmatesteket, ezért a csomópontban előreláthatólag bő egy hónapon keresztül kikapcsolják a jelzőlámpákat. A csomópontot átmenetileg egysávosra szűkítve váltakozó tereléssel hagyományos körforgalomként lehet használni. 


Kérjük fokozott figyelemmel, lassabban haladva, türelemmel közlekedjenek!


Különösen figyeljenek a csomóponton áthaladó villamosokra megadva nekik az elsőbbséget és a gyalogosokra a környező gyalogos átkelőhelyeken.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.