imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontba belépés után a közel 5 méter széles sávok követését programozottan működő dinamikus prizmasor segíti?

  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

  • a fejlesztés keretében 4,8 km új villamospálya épül és 18,3 km meglévő vonal újul meg?

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt újabb útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium június 16-án, hétfőn. A munkálatok előreláthatóan augusztus elejéig tartanak.


A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul:


A közúti forgalmat alapvetően nem érinti a javítás, a jelzőlámpák működni fognak az érintett csomópontokban, sávszűkítésekre azonban számítani kell.


A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat. A „Tavasz utca”, „Damjanich utca” és a „Vásárhelyi Pál utca” megállók mellett a közúton kijelölt ideiglenes megállókban állnak meg az autóbuszok. Kérjük az utasokat, tájékozódjanak az utazásuk előtt a megállókban kihelyezett táblákról!


A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek.


Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok.


Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.