imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • Szeged épülő 2-es villamos vonala lesz Magyarország első, valódi füvesített villamospályája?

  • a fejlesztés keretében 9 db vadonatúj alacsonypadlós villamossal és 10 db alacsonypadlós trolibusszal bővül a szegedi járműpark?

Csütörtökön kezdődik az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának felújítása

2011. június 14.

Szeged, június 14. – Megkezdődik az 1-es villamosvonal belvárosi szakaszának rekonstrukciója, ezért június 16. csütörtöktől munkaterület lesz a villamosvonal Széchenyi téri és Aradi vértanúk téri vágányzóna szakasza. Továbbá teljesen lezárják a Zrínyi és a Kelemen utcát. Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik kerülőúton, az autóforgalmat elterelik. Torlódásokra kell számítani, érdemes elkerülni a Belvárosi hidat is. A munkálatok a tervek szerint novemberben fejeződnek be. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója újabb jelentős állomásához érkezett. Felújítják a vágányokat az Anna-kúti csomópont és az Aradi vértanúk tere között. Ennek érdekében június 16. csütörtöktől munkaterület lesz a villamosvonal Széchenyi téri és Aradi vértanúk téri vágányzóna szakasza. Továbbá teljesen lezárják a Zrínyi és a Kelemen utcát. Az építkezés jelentős forgalomkorlátozással jár. A munkálatok a tervek szerint novemberben fejeződnek be.

Az 1-es villamos vonalán vágányzár lép életbe az Anna-kút és a Szeged pályaudvar között. A villamosok helyett 1-3-4 jelzésű pótlóbuszok viszik az utasokat Tarján végállomás és Szeged pályaudvar között. A járat kerülőúton közlekedik. Kimarad a Széchenyi tér, a Somogyi utca és az Aradi vértanúk tere megálló. Helyette az Anna-kút, a Centrum Áruház, a Dugonics tér, a Honvéd tér és az SZTK Rendelő megállóhelyen lehet felszállni. (Lásd térképünket!)


Az autóforgalom terelőúton közlekedik. Átmenetileg az Oskola utca kétirányú lesz, a Vörösmarty utca és a Nagy Jenő utca Tisza Lajos krt. – Fekete sas utca közötti szakasza az autóforgalom számára egyirányú, a Somogyi utca pedig mindkét irányból zsákutca. Az egyirányú Kígyó- és Jókai utca menetiránya megfordul. A Belvárosi hídra az Aradi vértanúk teréről a Tisza Lajos körút–Kígyó utca–Kiss Menyhért utca–Nagy Jenő utca–Híd utca útvonalon juthat el a forgalom. Az Anna-kúttól pedig a Fekete sas utca– Nagy Jenő utca–Híd utca felé lehet menni. Újszegedről a Belvárosi hídon át a Stefánia - Vörösmarty utca, illetve a Széchenyi tér - Nagy Jenő utca felé haladhat a forgalom. (Lásd térképünket!)


Torlódásokra kell számítani a Tisza Lajos körúton, a Nagy Jenő utcában és a Fekete sas utcában. Akinek nem közvetlenül a Belváros az úti célja, ajánljuk a Belvárosi híd helyett a Bertalan híd – Nagykörút útvonal használatát. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.