imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • A B+R kerékpártárolók őrzöttek és ingyenesen használhatók lesznek?

  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

  • Európa számos városában már széles körben elterjedt és kedvelt a füvesített villamospálya?

Hétfőtől lezárják a Csáky utca Rókusi körúti csatlakozását, keddtől félpályás útlezárás az Aradi

2011. július 08.

 

 Szeged, 2011. július 08.– – Hétfőn, július 11-én üzemkezdettől lezárják a Csáky József utca Rókusi körúti csatlakozását a 2-es villamosvonal építési munkálatai miatt. Július 12-én, kedden hajnaltól augusztus végéig félpályás forgalomkorlátozás lép életbe a Boldogasszony sugárút-Tisza Lajos körút csomópontjában az 1-es villamosvonal vágánycseréje kapcsán. A munkák forgalomkorlátozással járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Hétfőn, július 11-én üzemkezdettől a 2-es villamosvonal útépítési és burkolat-helyreállítási munkálatai miatt lezárják a Csáky József utca Rókusi körúti csatlakozását. A munkálatok előre láthatólag július végéig tartanak. A lezárás idejére a személygépkocsival közlekedőknek a Vértói út használatát javasoljuk.

Július 12-én, kedden az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében lezárásra kerül a Tisza Lajos körút Aradi vértanúk tere felőli két sávja. Az érintett területen a vágánycsere várhatóan november végéig tart, és a kereszteződésben félpályás forgalomkorlátozással jár. A forgalom az építkezés ideje alatt egy-egy sávon haladhat váltakozó oldalon. A forgalmat jelenleg a Boldogasszony sugárút oldalára terelik kétszer egy sávon várhatóan augusztusig. A jelzőlámpákat kikapcsolják.

Az autóforgalom – a lezárás ideje alatt – nem kanyarodhat balra a Tisza Lajos körúton a Tisza felől a Boldogasszony sugárútra. Javasoljuk, hogy helyette használják a Szentháromság utcát vagy a Semmelweis utca-Markovics utca útirányt.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.