imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • az új, Rókusi jelzőlámpás csomópontban a belépés előtt kell sávot választani, mert a körpályán belül szinte mindenütt záróvonal van?

Szombattól forgalomváltozás az 5-ös és 7-es trolibuszok vonalán

2011. július 21.

 

Szeged, 2011. július 21. – A Belvárosi híd újszegedi hídfőjének átépítése miatt július 23-án, szombaton üzemkezdettől előreláthatólag egy hónapig az 5 és 7 jelzésű trolibusz vonalakon a Bartók tér és Újszeged között pótlóbusz közlekedik. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépül, melynek részeként a tervek szerint július 23-án, szombaton üzemkezdettől a kivitelező átalakítja az 5 és 7 jelzésű trolibuszok felsővezeték hálózatát. Ezért az építkezés ideje alatt, amely várhatóan egy hónapig tart, átmenetileg részben trolibuszok, részben pótlóbuszok közlekednek az 5 és 7 jelzésű trolibusz vonalakon:

5 jelzésű trolibusz közlekedik a Vértói út végállomás és a Bartók tér között.

7 jelzésű trolibusz közlekedik a Bakay Nándor utca végállomás és a Bartók tér között.

5-7 közös jelzésű trolipótló autóbusz közlekedik a Bartók tér és az Újszeged, Gyermekkórház végállomás között.

Átszállni a Bartók téren az egymással szemben kialakított ideiglenes megállókban lehet.

A menetjegyek a teljes vonalra érvényesek; átszálláskor a jegy másik felét is érvényesíteni kell. A trolibuszok és a pótlóbuszok az érintett trolibusz-megállókban megállnak.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében átépülő csomópont a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit nemzetközi közbeszerzési tenderen a Belvárosi Híd Konzorcium nyerte el nettó 244 millió forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű COLAS ÚT Építőipari Zrt. vezeti, tagja a szintén budapesti székhelyű Sade Magyarország Mélyépítő Kft. A kivitelező a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsávot létesít, a csomópontokban a közösségi közlekedést előnyben részesítő jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerrel, valamint elvégzi a kapcsolódó egyéb építmények tervezését és generál kivitelezését. Ennek érdekében a kivitelező elbont és újjáépít 1100 méter közutat, 600 négyzetméter járdát, 600 méter közvilágítási hálózatot, 710 méter troli felsővezetéket. A konzorcium 3 csomópontban jelzőlámpákat, forgalom- és sorképződés-érzékelőket, valamint bejelentkező rendszert telepít, 34 KRESZ-táblát szerel fel, 2 szigetszerű troli- és buszmegállót létesít, valamint áthelyez 1 buszmegállót. A munkálatok befejezési határideje előreláthatólag: augusztus vége.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.