imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

Péntektől garanciális javítás az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán

2011. augusztus 10.

 

Szeged, augusztus 10. – Augusztus 12-én, pénteken ütemezett garanciális javítás kezdődik az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán. A kivitelező es­ténként és hétvégén a közös tömegközlekedési sávban, a nagykörúti keresztező­désben, később a Rókusi csomópontban dolgozik. A helyreállítás a tervek szerint októberben fejeződik be. A munkálatok jelentős forgalomkorlátozásokkal járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében 2011. június végén zajlott a villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszának egyéves garanciális átvizsgálása. Jegyzőkönyv készült a hibákról. Rögzítették – amint a lakosság is észlelte –, hogy a Párizsi körúti csomópontban repedt a bazaltbeton burkolat, illetve a Rókusi csomópontban hiányosságokkal működik a LED prizmasor és sérült a vágányzóna útburkolata. A kivitelező vállalta, hogy garanciálisan kijavítja a hibákat olyan új módszerek alkalmazásával, amelyek tartós, hosszú távú megoldást jelentenek.

Augusztus 12-én, pénteken elkezdődik a garanciális javítás, amely a tervek szerint ütemezetten zajlik, és előreláthatólag októberben fejeződik be. Az első ütemben a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sávban keletkezett sérüléseket javítják a Párizsi körút és Vásárhelyi Pál utca között, illetve a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésének burkolatrepedéseit állítják helyre burkolatcserével.

A közúton közlekedőknek a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti, Szent Gellért utcai, Tavasz utcai és Damjanich utcai kereszteződésében átmenetileg útszűkületre és sávösszevonásokra kell számítaniuk. A jelzőlámpák bekapcsolva maradnak; a jelenlegi forgalmi irányok mindegyike továbbra is használható lesz. Az 1-es villamos változatlanul közlekedik a Szeged Pláza végállomás és az Anna-kút között. Az autóbuszjáratok is menetrend szerint közlekednek, de a régi buszmegállókban állnak meg, a sugárút szélén. 

A Rókusi csomópontban később kezdődnek a javítási munkálatok. A többsávos jelzőlámpás körforgalomban a bazaltbeton burkolat javítása mellett a prizmasor és vezérlőrendszer hibáit is javítják. 

Minden javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A megrendelő önkormányzat és a lebonyolító Szeged Pólus Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy minden hibát kiküszöböljön a kivitelező. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarhatják a munkálatok. Ennek érdekében főleg este és hétvégén dolgozik a kivitelező.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.