imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

  • a Rókusi csomópontba belépés után a közel 5 méter széles sávok követését programozottan működő dinamikus prizmasor segíti?

  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

Péntektől eredeti útvonalán az 5-ös és 7-es troli Újszegeden, és félpályás forgalomkorlátozás a

2011. augusztus 11.

 

Szeged, 2011. augusztus 11. – A Belvárosi híd újszegedi hídfőjének átépítését végző kivitelező befejezte a trolibusz felsővezeték átalakítását. Augusztus 12-én, pénteken üzemkezdettől ismét eredeti útvonalán jár az 5 és 7 jelzésű trolibusz Újszegeden. A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a tervek szerint augusztus 12. péntektől, 16. keddig a Rózsa utca és a József Attila kereszteződésében félpályás útlezárás lesz. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépül. Ennek részeként a kivitelező befejezte a trolibusz felsővezeték átalakítását Újszegeden. Ennek köszönhetően a 2011. július 23-án életbe lépett forgalomváltozás megszűnik az 5 és 7 jelzésű trolibuszok vonalán, a Bartók tér és az Újszeged, Gyermekkórház végállomás között. 

Augusztus 12-én, pénteken üzemkezdettől az 5 jelzésű trolibusz ismét az eredeti útvonalán közlekedik. A 7 jelzésű trolibusz a Mars tér – Újszeged, Gyermekkórház között közlekedik, mivel a Bakay Nándor utcában, a Vásárhelyi Pál utcai körforgalom átépítése miatt forgalomkorlátozás van érvényben. 

A 4-es villamosvonal rekonstrukcióját végző MTV4 Konzorcium a tervek szerint az átjárót építi a Rózsa utca József Attila sugárúti torkolatánál augusztus 12. péntektől, 16. keddig. A munkálatok idejére az átjáró közúti forgalmát félpályára korlátozzák. 

A jelzőlámpák bekapcsolva maradnak, augusztus 17-én, szerdán visszaáll az eredeti forgalmi rend.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében átépülő csomópont és a 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A munkálatok befejezési határideje előreláthatólag: augusztus vége.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.