imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomóponttól kissé távolabb kialakított átkelőhelyek biztosítják a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos áthaladását?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

Szombaton déltől ismét villamosok közlekednek a 4-es vonalon

2011. augusztus 18.

Szeged, 2011. augusztus 18. – A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a kivitelező elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kút és Tarján végállomás között. Az átadási ünnepséget augusztus 20-án, szombaton délelőtt 11 órakor tartják. Déltől ismét villamosok járnak a 4-es villamosvonalon. A hétvégén több forgalmi változás lép életbe. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A 4-es villamosvonal rekonstrukcióját végző MTV4 Konzorcium elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kúti csomópont és Tarján végállomás között. Az avatási ünnepségre augusztus 20-án, szombaton délelőtt 11 órakor kerül sor a Glattfelder téren. Az átadás után a 4-es villamosvonalon visszaáll az eredeti forgalmi rend. 

Augusztus 20-án, szombaton üzemkezdettől délig még 3-4 jelű villamospótló autóbuszok járnak a Dugonics tér és Tarján végállomás között.

Augusztus 20-án, szombaton délelőtt 11 és 11,30 óra között az 3-4 jelű villamospótló autóbuszok, valamint a 10 és 20 jelzésű autóbuszok a nagykörút irányában kihagyják a Novotel megállót, helyette a 9 jelzésű trolibusz Ifjúsági ház megállójában állnak meg. A Centrum irányában változatlanul haladhat a forgalom.

Augusztus 20-án, szombaton 11,45 órától a 3, a 3F és a 4 jelzésű villamosok újra az eredeti útvonalukon járnak; a 3 és 3F jelzésű villamosok Tarján és Vadaspark, illetve a Fonógyári út végállomás között, a 4 jelzésű villamosok Tarján és Kecskés végállomás között közlekednek. 

Az 1 jelzésű villamos továbbra is a Szeged Plaza végállomás és az Anna-kúti csomópont között jár. Az Anna-kúttól az Indóház tér végállomásig  1V jelzésű villamospótló buszok közlekednek. (Lásd térképünket!) A menetjegyek a teljes vonalra érvényesek; átszálláskor a jegy másik végét is érvényesíteni kell.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.