imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében a végállomások közelében 7 B+R (bike and ride) kerékpártároló kerül kialakításra?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

Péntektől újabb forgalomváltozások az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán

2011. augusztus 24.

 

Szeged, augusztus 24. – Ütemezetten halad az 1-es villamosvonal garanciális javítása. Augusztus 26-án, pénteken változik a forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárút Párizsi körúti és Damjanich utcai kereszteződésében, illetve a Rókusi csomópontban. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Ütemezetten halad az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszának augusztus 12-én kezdődött garanciális javítása. A Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében elkészült a vágányzóna burkolatcseréjének első üteme. Augusztus 26-án, pénteken a bazaltbeton javításának második ütemével folytatódik a munka. Ezért lezárják a két középső sávot. A jelzőlámpák változatlanul működnek; a jelenlegi forgalmi irányok mindegyike továbbra is használható lesz.

A Kossuth Lajos sugárút és a Damjanich utca kereszteződésében ugyancsak péntektől változik a forgalmi rend. Az eddig lezárt sávokat megnyitják, az eddig használtakat pedig lezárják. 

A Rókusi csomópontban ugyancsak pénteken kezdődnek a javítási munkák. A burkolat- és prizmahibák elhárításának idejére kikapcsolják a jelzőlámpákat; a csomópontban a körforgalomban érvényes KRESZ-szabályok szerint kell közlekedni. Minden irányból egy-egy sávon lehet behajtani a körforgalomba, ahol egy sávon lehet közlekedni, és ugyancsak egy-egy sávon lehet majd kihajtani a csomópontból. 

A munkálatoknak ez a szakasza a tervek szerint szeptember elejéig tart. 

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében 2011. június végén zajlott a villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszának egyéves garanciális átvizsgálása. Jegyzőkönyv készült a hibákról. Rögzítették, hogy a Párizsi körúti csomópontban repedt a bazaltbeton burkolat, illetve a Rókusi csomópontban hiányosságokkal működik a LED prizmasor és sérült a vágányzóna útburkolata. A kivitelező vállalta, hogy garanciálisan kijavítja a hibákat olyan új módszerek alkalmazásával, amelyek tartós, hosszú távú megoldást jelentenek. Minden javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarhatják a munkálatok. Ennek érdekében főleg este és hétvégén dolgozik a kivitelező.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.  Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.