imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?


Szombaton és hétfőn változik a forgalmi rend a Széchenyi térnél

2011. szeptember 01.

Szeged, szeptember 1. – Szeptember 3-án, szombaton az 1-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Híd utca középső részét zárják le a Kelemen utcai kereszteződésben. Szeptember 5-étől, hétfőtől ismét járható lesz a Széchenyi tér Szeged étterem, Takaréktár utca, valamint bíróság és nagyposta előtti része. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a tervek szerint szeptember 3-án, szombaton üzemkezdettől a Híd utca középső részét zárják le a Kelemen utcai kereszteződésben. Az ütemezésnek megfelelően a nagyposta felőli oldalon is befejeződött az előregyártott vágánypanelek lerakása. A csomópontban ideiglenesen középszigetet alakít ki a kivitelező, amelyet megkerülve, a menetiránynak megfelelő oldalon, kétszer egy sávon haladhat a forgalom. A belváros felé közlekedő 5, 7, 9, 19 jelzésű trolibuszok megállója átmenetileg a Széchenyi téri buszmegállóban marad. 

A tanévkezdéssel megnövekedett forgalomra tekintettel szeptember 5-étől, hétfőtől mindkét irányban járható lesz a Széchenyi tér északi, Takaréktár felőli oldala és a Vörösmarty utca. Ennek köszönhetően a Széchenyi tér Szeged étterem felőli oldalán megszűnik a zsákutca, újra mindkét irányban haladhat a forgalom. A Vörösmarty utcán át is megközelíthető lesz a Belvárosi híd. Egyúttal megszűnik a Vörösmarty utcában kialakított ideiglenes parkoló. Újból lehet közlekedni a Széchenyi tér bíróság és nagyposta előtti részén, fokozatosan ismét használhatók lesznek a ferde parkolók a Wesselényi utcáig. A térről azonban egyelőre csak jobbra lehet kihajtani, nagy ívben balra, a Belvárosi híd felé nem. A vágányzóna és a járda továbbra is munkaterület, ezért sebességkorlátozás érvényes, és nem használhatók a párhuzamos parkolók. 

A Boldogasszony sgt. és a Tisza L. krt. kereszteződésében szeptember 1-től rendőr segíti reggelente a forgalom irányítását, ez alatt az időszak alatt a Szentháromság u. és Tisza L. krt. kereszteződésében nem fog működni a jelzőlámpa.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! 

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.