imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Pulz utcai villamosremízben új szervizcsarnok is épül, amely minden tekintetben alkalmas lesz az új villamosok vizsgálatára, javítására?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

Csütörtökön módosul az Indóház tér forgalmi rendje

2011. szeptember 13.

 

Szeged, szeptember 13. – Szeptember 15-én, csütörtökön megkezdődik az 1-es villamosvonal Indóház téri felújításának harmadik üteme. Változik a forgalmi rend: a Gőz utca egyirányú, a Szent Ferenc utca kétirányú lesz, behajtani azonban csak korlátozott feltételek mellett lehet, a Galamb utcában útszűkületre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója keretében szeptember 15-én, csütörtökön megkezdődik a felújítás 3. üteme, amely várhatóan október közepéig tart. Az Indóház tér teljes felújítása előreláthatólag novemberben fejeződik be. A Galamb utca egy része munkaterület lesz, ezért részben lezárásra kerül csak úgy, mint a csaknem teljes Indóház tér. Emiatt változik a forgalmi rend.

A Gőz utca újból járható lesz, de kizárólag a helyi autóbuszjáratok, az áruszállító- és építési járművek, a taxik és a lakók hajthatnak be a térre és a Szent Ferenc utcán távozhatnak. Ismét kétirányú a Bem utca Szent Ferenc utca és Borbás utca közötti szakasza. A Szent Ferenc utca is újra kétirányú lesz, azonban kizárólag a helyi autóbuszjáratok, az áruszállító-, építési járművek, a taxik és a lakók hajthatnak ki és be. A Galamb utcát nem zárják le, kétirányú marad, de a munkálatok miatt útszűkületre kell számítani.

A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű helyi autóbuszjáratok, illetve az 1V jelzésű villamospótló autóbusz a Gőz utcán keresztül hajt be az Indóház térre. Leszállni az Indóház téren kijelölt ideiglenes megállóban lehet, felszállni pedig a Szent Ferenc utcai szakaszon kialakított ideiglenes megállóban.

A 83 jelzésű autóbuszjárat a Vadkerti tér végállomás felé a megszokott útvonalán közlekedik, azonban a Bem utcai megállóban áll meg.

A helyközi buszok átmeneti megállóhelye nem változik; a Boldogasszony sugárút Galamb utca és Szent Ferenc utca közötti szakaszán marad.

A taxiállomás a végleges helyére kerül, a téren a posta előtti parkolóba. 

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.