imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban a körpályán a javasolt haladási sebesség 40km/óra, erre a sebességre tervezték ugyanis a folyamatos haladást biztosító zöldhullámot?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

Hétfőtől működnek a jelzőlámpák és az új megállók a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében

2011. szeptember 23.

Szeged, 2011. szeptember 23. – A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében szeptember 26-ától, hétfőtől működik az autóbuszok és a trolibuszok két új megállóhelye a belváros irányában. A kifelé haladó járatok továbbra is az eredeti megállóikban állnak meg. Ugyancsak hétfőtől működik az új jelzőlámparendszer. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!


A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépült. Ennek részeként szeptember 26-ától, hétfőtől működik a belváros irányában a 2, 60, 60Y, 70, 71, 71A jelzésű autóbuszok és az 5, 7 jelzésű trolibuszok két új megállóhelye a középen haladó buszsávok mellett. Az eddigi Vedres utca, illetve a Vedres utca (Székely sor) megállók helyett a hídfőben a Torontál tér (P+R) megállót használhatják az utasok. A Liget Vendéglő megálló helyett a Napfényfürdő megállóhelyen lehet le- és felszállni, a korábbi megállóhely közelében. Ezzel egyidejűleg a három régi megállóhely megszűnik.


A belvárosból kifelé haladó autóbusz- és trolibuszjáratok továbbra is eredeti megállójukban állnak meg; ezeknek csak a neve változik meg hétfőtől. A korábbi Vedres utca, illetve Vedres utca (Székely sor) megállók elnevezése Torontál tér (P+R) lesz, a Liget Vendéglő megállóé pedig Napfényfürdő.


Szintén hétfőtől az autóbuszok és trolibuszok menetrendje némileg módosul; a változásokról a megállókban és az www.szkt.hu és a www.tiszavolan.hu internetes oldalon lehet tájékozódni. 


Ugyancsak hétfőtől bekapcsolják a hídfőben kialakított jelzőlámparendszert, a következő hetek tapasztalata alapján a finomhangolásra a későbbiekben kerül sor.


A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.  Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében átépült csomópont a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit nemzetközi közbeszerzési tenderen a Belvárosi Híd Konzorcium nyerte el nettó 244 millió forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű COLAS ÚT Építőipari Zrt. vezeti, tagja a szintén budapesti székhelyű Sade Magyarország Mélyépítő Kft. A kivitelező a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsávot létesített, a csomópontokban a közösségi közlekedést előnyben részesítő jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerrel, valamint elvégezte a kapcsolódó egyéb építmények tervezését és generál kivitelezését. Ennek érdekében a kivitelező elbontott és újjáépített 1100 méter közutat, 600 négyzetméter járdát, 600 méter közvilágítási hálózatot, 710 méter troli felsővezetéket. A konzorcium 3 csomópontban jelzőlámpákat, forgalom- és sorképződés-érzékelőket, valamint bejelentkező rendszert telepített, 34 KRESZ-táblát szerelt fel, 2 szigetszerű troli- és buszmegállót létesített, valamint áthelyezett 1 buszmegállót.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.