imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

  • a Pulz utcai villamosremízben új szervizcsarnok is épül, amely minden tekintetben alkalmas lesz az új villamosok vizsgálatára, javítására?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

Szerdától változik a forgalmi rend az Aradi vértanúk terén

2011. szeptember 27.

 

Szeged, szeptember 26. – Szeptember 28-án, szerdán az 1-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Tisza Lajos körút Boldogasszony sugárúti csomópont sugárút felőli oldalát zárják le. Az Aradi vértanúk terén átmenetileg egyirányú körforgalmi rend szerint lehet majd közlekedni, ezért útszűkületre és forgalomkorlátozásokra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag október második felében fejeződnek be. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a tervek szerint szeptember 28-án, szerdán hajnalban megváltozik a forgalmi rend az Aradi vértanúk terén. Vágányépítés miatt lezárják a Tisza Lajos körút Boldogasszony sugárút felőli részét.

A Hősök kapujánál a jelzőlámpák továbbra is kikapcsolva maradnak. A Tisza Lajos körúton csak egyenesen a rakpart felé, vagy jobbra a Boldogasszony sugárút felé lehet haladni. A Boldogasszony sugárútról továbbra is ki lehet kanyarodni kis ívben jobbra, a Tisza Lajos körútra. 

A rakpart felől a Tisza Lajos körúton vagy a Semmelweis utca–Markovits utca útirányt lehet használni, vagy az Aradi vértanúk terét egyirányú forgalmi rend szerint megkerülve lehet továbbhaladni a körúton a Dugonics tér felé. 

A 8-as trolibusz Aradi vértanúk tere megállója a lezárás ideje alatt nem üzemel. 

A csomópontban a munkálatok a tervek szerint október második felében fejeződnek be

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.