imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

Szerdán kezdődik az 1-es garanciális javítása a Boldogasszony sugárúton, forgalmi rendváltozás a

2011. október 04.

 

Szeged, október 4. – Október 5-én, szerdán elkezdődik az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása. Ugyancsak szerdán némileg módosul az Indóház tér forgalmi rendje. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző kivitelező október 5-én, szerdán elkezdi a villamospálya burkolat garanciális javítását. A munkálatok ideje alatt a Boldogasszony sugárút a Markovits utca és a Szivárvány utca közötti szakaszon félpályás útzár mellett átjárható lesz, a keresztutcák megközelíthetők maradnak.

Az 1V jelű villamospótló autóbuszjárat a javítás ideje alatt a Boldogasszony sugárúti középső tömegközlekedési sáv helyett a közúti sávban közlekedik. A Galamb utcai megállót ideiglenesen áthelyezik a sugárút szélére, a Bécsi körúti megállót pedig a körút szélére. A javítás a tervek szerint 4 hétig tart.

Ugyancsak október 5-én, szerdán a kivitelező az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója miatt lezárja a Galamb utcát a Boldogasszony sugárút és a MÁV aluljáró között. A forgalomkorlátozás a Galamb utcai szakaszon előreláthatólag két hétig tart, a Bánomkert sor Indóház téri torkolatánál és az aluljáró körül pedig nagyjából négy hétig.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között. A villamosvonal rekonstrukciója keretében 2011. június végén zajlott a villamosvonal elkészült szakaszainak egyéves garanciális átvizsgálása. A kivitelező vállalta, hogy garanciálisan kijavítja a hibákat olyan új módszerek alkalmazásával, amelyek tartós, hosszú távú megoldást jelentenek. Minden javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.