imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

  • Szegeden 1974. október 1-jétől vezették be a kalauz nélküli közlekedést?

Hétfőtől ismét szabad az út az Aradi vértanúk terénél

2011. október 14.

 

Szeged, október 13. –Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója ütemezetten halad, október 17-étől, hétfőtől újból kétszer két sávon lehet közlekedni a Tisza Lajos körúton, az Aradi vértanúk terénél. A munkaterület mellett kisebb korlátozásokra még számítani kell.  Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében – a projektet lebonyolító Szeged Pólus Nonprofit Kft. kérésének megfelelően – a kivitelező fokozatosan visszaadja a forgalomnak a munkálatok miatt lezárt területeket. 

Október 17-étől, hétfőtől újból kétszer két sávon lehet közlekedni a Tisza Lajos körúton, az Aradi vértanúk terénél. A téren visszaáll a korábbi forgalmi rend. A Tisza Lajos körút Szentháromság utcai és Boldogasszony sugárúti kereszteződésében visszakapcsolják a jelzőlámpákat. A 8-as jelzésű trolibusz Aradi vértanúk tere megállója hétfőn üzemkezdettől újból üzemel. 

A munkaterület mellett kisebb korlátozásokra kell számítani. Így a Hősök kapujánál, a gyalogátkelőhely és a forgalmi sáv között a kivitelező lezár egy nagyjából 1,4–1,6 méter széles sávot, mert ennek a résznek a betonozását műszaki okok miatt csak később végezheti el. Az útszűkület mellett a csomópontban 30 km/h-s forgalomkorlátozás lép életbe.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.