imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 20 elemből áll, és a teljes közösségi közlekedési hálózat megújul a fejlesztéseknek köszönhetően?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

Hétfőn módosul az Indóház tér forgalmi rendje

2011. november 18.

 

Szeged, november 18. – November 21-én, hétfőn változik az Indóház tér forgalmi rendje az 1-es villamosvonal rekonstrukciós munkálatai miatt. Közlekedni a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca felé lehet. Végleges helyére kerül a helyi buszok Indóház téri megállója és a taxiállomás. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal Indóház téri rekonstrukciója keretében november 21-én, hétfőn változik az Indóház tér forgalmi rendje. Elkezdődik a felújítás utolsó üteme, amely előreláthatólag december 15-ig tart. A terület változatlanul munkaterületnek számít.

A Szent Ferenc utca Boldogasszony sugárút és Indóház tér közötti szakaszát lezárják; csak az építési forgalom és a lakók hajthatnak be.

Közlekedni a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca útvonalon lehet, egy irányban, korlátozások mellett. A Gőz utcai ívben forgalomtól elzárt területet jelölnek ki. A Szent Ferenc utca Indóház téri torkolatában egyes időszakokban fél pályára szűkül a forgalom. A Boldogasszony sugárút felől a Galamb utcába továbbra sem lehet behajtani, és továbbra is megállási tilalom érvényes az utca Indóház térig tartó szakaszán.

A 11, 21, 83, 83A, 90 és 90F jelzésű helyi autóbuszjáratok, illetve az 1V jelzésű villamospótló autóbuszok a Gőz utca–Indóház tér–Galamb utca útvonalon közlekednek. Le- és felszállni az Indóház téri végleges megállóhelyeken lehet. A leszálló peron – ha szembe állunk az épülettel – a vasútállomás bejáratától jobbra, míg a felszálló peron a bejárattól balra található. A 83 jelzésű autóbuszjárat a Vadkerti tér végállomás felé a megszokott útvonalán jár, de a Bem utcai megállóban áll meg.

A helyközi autóbuszjáratok ideiglenes megállóhelye nem változik; a Boldogasszony sugárút Galamb utca és Szent Ferenc utca közötti szakaszán marad.

A taxiállomás a végleges helyére kerül, a téren a posta előtti parkolóban lesz.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen! A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.


Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme már elkészült. Átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.