imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

  • a fejlesztés keretében 4,8 km új villamospálya épül és 18,3 km meglévő vonal újul meg?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

Csütörtöktől helyreáll a közlekedés a belvárosban, délutántól újra villamosok közlekednek a telj

2011. december 13.

 

Szeged, 2011. december 13. – A 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a kivitelező elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kút és az Aradi vértanúk tere között, befejeződött az Indóház tér átépítése. Az átadási ünnepséget december 15-én, csütörtök délután 16 órakor rendezik az Indóház téren. Fél öttől visszaáll a teljes vonalon a villamosforgalom. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző A-Sz-E Konzorcium elkészült a villamospálya felújításával az Anna-kúti csomópont és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház téren. Az avatási ünnepségre december 15-én, csütörtökön 16 órakor kerül sor az Indóház téren.

Az ünnepélyes átadást követően 16.35 órától az 1-es villamos teljes vonalán visszaáll a villamosforgalom; az 1V jelzésű villamospótló buszjáratok megszűnnek! 

December 15-én, csütörtökön reggel visszaáll a belváros eredeti közlekedési rendje. Az Oskola utca újra egyirányú lesz, ismét használhatók lesznek a parkolóhelyek. A Kígyó és a Jókai utca az eredeti rendnek megfelelően lesz egyirányú. A Széchenyi tér Kiss Menyhért utca és Kelemen utca közötti szakaszán a Belvárosi híd irányába csak a tömegközlekedés haladhat. A Széchenyi téri jelzőlámpákat visszakapcsolják. A Madách utca Kálvin téri szakasza ismét kétirányú. Járható a Zrínyi utca; mindkét oldalán használhatók a parkolók. A Victor Hugo utca ismét egy irányban járható a Kelemen utca felé.

Kérjük, ne parkoljanak a villamospályán! 

Az Indóház téren szintén megszűnik a terelés; a téren új közlekedési rend érvényes. A nagyállomás előtt a forgalomtól elválasztott, autómentes gyalogos zónát alakítottak ki. Az 1-es villamos megállója melletti párhuzamos peron fogadja majd a 2-es vonal utasait. A Szent Ferenc utca Boldogasszony sugárút és Indóház tér közötti része zsákutca, itt jelölték ki az egyik parkolót. Autóval ezentúl nem lehet keresztül hajtani a téren; a kétirányú Galamb utcán át közelíthetik meg a tér szélén kialakított másik parkolót. Kerékpárral is ezen az útvonalon lehet elérni a „kőlyuk” és az állomásépület közötti kerékpártárolót. Az autóbuszjáratok a Gőz utcán érkeznek a térre és a Galamb utcán távoznak. A taxik továbbra is a Gőz utcán át járnak be a térre; a taxiállomás a kisposta előtt maradt, néhány méterre a korábbi droszttól.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két eleme korábban elkészült: átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósult a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamosvonala.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.