imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az omnibusz szó a „voiture omnibus” (kocsi mindenkinek) kifejezésből származik?

  • Európa számos városában már széles körben elterjedt és kedvelt a füvesített villamospálya?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

Hétvégén garanciális javítás a Kálvária sugárúti körforgalomban

2012. július 19.

Szeged, július 19. – Július 21-én szombaton és 22-én vasárnap a Kálvária sugárúton a Veres ács utcai körforgalomban garanciális javítást végez a 3-as villamosvonal kivitelezője. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Július 21-én szombaton déltől 22-én vasárnap estig a Kálvária sugárút Veres ács utcai körforgalmában garanciális javítás keretében burkolatépítési munkát végez a 3-as villamosvonal kivitelezője, az SZ 3 Konzorcium. A munkálatok forgalomkorlátozásokkal járnak. A Veres ács és a Boros József utca felől a körforgalmat átmenetileg zsákutcaszerűen lezárják. A körforgalom irányába csak a célforgalom közlekedhet. A helyi villamos- és autóbusz-közlekedés zavartalanul haladhat. Az 55-ös számú főút forgalmát mindkét irányban a Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Londoni körút irányába terelik. 

A javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A megrendelő önkormányzat és a lebonyolító Szeged Pólus Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy minden hibát kiküszöböljön a kivitelező. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarhatják a munkálatok. 

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A 3-as villamosvonal felújítása a 2013-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkát az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserélt 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektetett. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épült. Megújult a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cseréltek.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.