imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

  • a fontosabb megállóhelyeken elektronikus kijelzők fogják mutatni, hogy melyik viszonylat járművének érkezése mikor várható?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 20 elemből áll, és a teljes közösségi közlekedési hálózat megújul a fejlesztéseknek köszönhetően?

Új munkarend a Boldogasszony sugárúton

2012. június 20.

 

Szeged, június 19. – Június 16-tól új munkarend szerint történik az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszának garanciális javítása. Bontási munkálatokat este 10 óra után a kivitelező A-Sz-E Konzorcium nem végez. A forgalom folyamatos haladhat a munkálatok ideje alatt. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Május végén kezdődött el a Hősök kapuja és a Gőz utca közötti 1-es villamos pályaszakaszon a burkolat sérült részeinek garanciális javítása. A forgalom zavartalansága érdekében éjszaka, a villamos üzemszüneti időszakában történt a munkavégzés. Azonban a sugárútról több lakossági panasz érkezett az éjszakai bontási munkák zajszintje miatt.

Ezért a projektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. megvizsgálta, hogy a lehetőségekhez mérten hogyan lehetne átszervezni a munkavégzést. A kivitelező először mobil fallal próbálta csökkenteni a zaj mértékét, azonban ez nem vezetett megfelelő eredményre – mondta el Pacza József, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt követően új munkarend kialakítására került sor: a bontási munkákat június 16-tól a kivitelező nem éjszaka végzi, hanem forgalom mellett, legkésőbb este 10 óráig. Éjszaka csak betonozás, illetve annak előkészítési munkái zajlanak. A telepített aggregátor zajszintjét külön takarással csökkentik.

  Köszönjük az ott lakók megértő türelmét!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.