imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban a körpályán a javasolt haladási sebesség 40km/óra, erre a sebességre tervezték ugyanis a folyamatos haladást biztosító zöldhullámot?

  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

Vasárnap garanciális javítás a Pulz utcában

2012. szeptember 26.

 

Szeged, szeptember 26. – Szeptember 30-án vasárnap délután az 1-es villamosvonal kivitelezője garanciális javítást végez a vágányok Pulz utcai szakaszán. A munkálatok ideje alatt forgalomváltozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Szeptember 30-án vasárnap 14 órától az 1-es villamosvonal felújítását végző kivitelező garanciális javítás részeként sínt hegeszt a vonal Pulz utcai szakaszán, emiatt félnapos vágányzárra kell számítani.

A munkálatok ideje alatt, 14 órától az Indóház tér irányából az 1-es villamos 1-2 jelzéssel az Európa ligethez közlekedik. A Pláza végállomáshoz villamospótló autóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Rókusi körúton a Kisteleki utca megállóban lehet felszállni. Az Indóház tér irányába a Vásárhelyi Pál utcai buszmegállóban lehet átszállni a pótlóbuszról a villamosokra. Az átszállást követően a menetjegy szám nélküli oldalát is érvényesíteni kell.

A javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A megrendelő önkormányzat és a lebonyolító Szeged Pólus Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy minden hibát kiküszöböljön a kivitelező. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarhatják a munkálatok. 

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 
Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2013-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A teljes villamosvonal felújítása 2011 decemberében fejeződött be. A rekonstrukció részei: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalommal, a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával és a belvárosi vonalszakasz, továbbá az Indóház tér felújítása.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.