imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a felújított vonalakon az új peronok magassága 30 cm, ami megkönnyíti és gyorsítja a ki- és beszállást?

  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • a Rókusi csomóponttól kissé távolabb kialakított átkelőhelyek biztosítják a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos áthaladását?

Átadták a B+R kerékpárolókat

2012. október 04.

Szeged, 2012. október 4. – Átadták a 8 db B+R kerékpártárolót a trolibusz- és villamos végállomások közelében. A 72 millió 660 ezer forint értékű fejlesztés a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része.


A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült 8 db úgy nevezett B+R (bike&ride) rendszerű kerékpártároló a trolibusz- és villamos-végállomások közelében. Az új kerékpártárolókat a kivitelező Föváll Kft. képviseletében Juhász Sándor adta át Dr. Solymos Lászlónak, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármesterének az újszegedi Csanádi utcai trolibusz-végállomásnál.


A kivitelező márciusban kezdte és szeptember végén fejezte be a fedett és biztonságos B+R kerékpártárolók kialakítását a végállomások közelében: az újszegedi Gyermekkórháznál, a Szabadkai úton, a Vértói úton, Makkosházán, Tarján villamos-végállomásnál, a Lugas utcában, az Etelka sornál. Az első korszerű kerékpártároló az Indóház téren a tér rekonstrukciójával egy időben készült el a tavalyi évben.


A fedett tárolókban öt helyen kétsoros támasszal 44, két helyen pedig egysoros támasszal 40 kerékpárt tudnak elhelyezni a szegediek. Az Indóház téren valamivel több, összesen 52 kerékpár számára van hely, ezek azonban csak részben fedettek. A biztonság érdekében este ki vannak világítva, használatuk pedig díjmentes.


A sűrű közösségi közlekedési kínálat – a városszerkezethez illeszkedve – a körtöltés vonaláig ér el. A kertvárosi negyedekben az alacsonyabb utazási igények miatt ritkább a hálózat is, a járatsűrűség is. Ugyanakkor ezekben a városrészekben kisebb a forgalom is, kedvezőek a kerékpáros közlekedés lehetőségei. Ezért fontos, hogy a sűrű szolgáltatás határainál kerékpáros kapcsolatokat létesítsenek, ahol a kertvárosi lakosok biztonságban elhelyezhetik kerékpárjaikat, és tömegközlekedési eszközre szállhatnak.


A beruházás a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része a 72 millió 660 ezer forint értékben. Ebből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás 62 millió 742 ezer forint.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.