imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

Garanciális javítás a Dugonics téri megállóban

2012. október 09.

 

Szeged, 2012. október 9. – Október 11-től várhatóan november 9-ig garanciálisan javítja a kivitelező a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatát. A beavatkozás miatt az autóbusz és trolibuszpótló járatok nem állnak meg az érintett megállóban, a villamosok azonban igen. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek!

A Tisza Lajos körúton, a Dugonics téri közös tömegközlekedési megálló burkolatának garanciális javítása fog zajlani október 11-én csütörtökön üzemkezdettől november 9-én pénteken üzemzárásig. A kivitelező az eddigi denzifalt helyett tartósabb, bazaltbeton burkolatot fektet le. Az átépítés ideje alatt a két gyalogátkelőhely a megálló két végén a javítások miatt felváltva lesz használható.

A 3, 3F-s és 4-es villamosok a munkálatok ideje alatt zavartalanul közlekednek, és a megállóhelyen megállnak. A 8-as jelzésű trolibuszt autóbusz pótolja. Az összes buszjárat a Centrum irányában kihagyja a Reök palota előtti „Dugonics tér (Tisza Lajos körút)” elnevezésű megállót. A forgalomváltozás érinti a trolibuszpótló járatot és a 10, 20, 20/A, 74, 74/A és 76 jelzésű buszjáratokat. Az autóbuszokra a Fogászati klinika melletti „Dugonics tér” megállóban lehet legközelebb felszállni. 

A javítás a garancia részeként valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A megrendelő önkormányzat és a lebonyolító Szeged Pólus Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy minden hibát kiküszöböljön a kivitelező. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarhatják a munkálatok.

Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.