imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a fontosabb megállóhelyeken elektronikus kijelzők fogják mutatni, hogy melyik viszonylat járművének érkezése mikor várható?

  • a fejlesztés keretében 4,8 km új villamospálya épül és 18,3 km meglévő vonal újul meg?

  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

Elismerést kaptak a szegedi „zöld” beruházások

2013. július 01.

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az idén már másodszor hirdette meg KlímaSztár elnevezésű programját, amelyen a legjobban megvalósított helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket ismerte el. A felhívásra 14 település pályázott, amelyből a zsűri 4 település pályamunkáját díjazta: Szeged az Agóra építésével, a színház korszerűsítésével és a villamosprojekt megvalósításával érdemelte ki az elismerést.

Szegedé a legzöldebb villamoshálózat

Az elmúlt években Szegeden zajlott Magyarország egyik legnagyobb elektromos közösségi közlekedési beruházása. A közel 30 milliárd forintos – uniós támogatással megvalósult – program nyomán a főváros után a Tisza-parti város büszkélkedhet a leghosszabb és legkorszerűbb elektromos közösségi közlekedési hálózattal az országban.

A program során három villamos vonal újult meg, egy új, füvesített pálya épült, bővült a trolibusz-hálózat, új, alacsonypadlós járműveket – 9 korszerű villamost és 13 trolibuszt – szerzett be város. Korszerűsítették a jármű-telephelyeket, az áramellátó rendszert, új, akadálymentes megállók épültek, kerékpárutak és tárolók létesültek, a közlekedési utak mentén jelentősen nőtt a zöldfelületek aránya.

Teljes cikk

Forrás: szeged.hu
2013. június 28.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.