imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szegeden több mint harminc éve nem volt ekkora volumenű elektromos tömegközlekedés-fejlesztés?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?


Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

2013. július 05.

Szeged, július 5. – Július 8-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan valamivel több, mint 1 hónapig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!


Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium július 8-án, hétfőn. A kivitelező garanciális javítás keretében a sérült illetve berepedezett bazalt beton burkolatot javítja, szükség esetén cseréli. A munkálatok előreláthatóan bő 1 hónapig tartanak. 


A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul: 


A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat.


A városból kivezető útszakaszon, a Rókusi körút irányába az autóbuszok a Tavasz utcai megállóhelyet nem érintik, csak a Damjanich utcai ideiglenes megállóban állnak meg.


A befelé irányú útszakaszon a változások a Mars tér irányába közlekedő járatokat érintik. Itt a „Vásárhelyi Pál utca”, majd a „Damjanich utca” ideiglenes megállóban állnak. A „Tavasz utca” megállóhelyet nem érintik, helyette a „Rókusi templom” ideiglenes megállóhelyen állnak meg. 


A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek. 


Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok.


Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.