imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy

  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

  • a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásában nem hagyományos körforgalom épült, hanem egy kör alakú, jelzőlámpás csomópont?

Hétvégén javítják az Anna-kútnál a villamospálya és az útburkolat hibáit

2013. augusztus 29.

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén az Anna-kútnál garanciális javításokat végez a kivitelező a villamospályán és az útburkolatban. A hétvégén ezért a 8-as trolibusz és a 10-es, 20-as autóbuszok ideiglenes megállókat használnak. A villamos- és a közúti közlekedés nem változik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2013. augusztus 31-én és szeptember 1-jén, szombaton és vasárnap, az Anna-kútnál garanciális javításokat végez a kivitelező a villamospályán és az útburkolatban. A villamosok változatlanul közlekednek, a közúti forgalmat sem érinti a változás, azonban fokozott figyelmet kérünk minden érintettől a munkaterületen dolgozó munkások védelme érdekében.

A hétvégi javítások ideje alatt a trolibusz és az autóbuszok ideiglenes megállókat használnak. A 10-es és a 20-as autóbuszok az Anna-kútnál a villamosmegállók helyett a korábbi buszmegállókban, a Dugonics tér felé a templom előtt, a Glattfelder tér felé pedig az Anna-kút előtt állnak meg. A 8-as trolibuszokra Makkosház irányába a templom oldalánál kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni. A parkolás a Tisza L. körúton (a templom oldalában) a régi buszmegálló helyén ideiglenesen korlátozásra kerül.

Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok.

Kérjük, közlekedjenek türelmesen és figyelmesen!

Az Anna-kúti csomópont a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt részeként újult meg. Kivitelezési munkáit a Hídtechnika Kft. végezte 693 millió forint értékben. 2008 nyarán került sor a csomópont korszerűsítésére: teljesen átépült a kereszteződésben a villamospálya, az újonnan létesített vágánykapcsolat és az új automata váltók lehetővé tették az egyirányú villamosok megfordulását. A villamos peronok megújultak, akadálymentesítésük is megtörtént.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.