imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • a fontosabb megállóhelyeken elektronikus kijelzők fogják mutatni, hogy melyik viszonylat járművének érkezése mikor várható?

Felbontják a Kossuth Lajos sugárút és nagykörút kereszteződését Szegeden

2009. december 22.

Sajtóközlemény, 2009. december 22.

Két ünnep között, az időjárástól függően előreláthatólag december 28-ától három hétre az 1-es villamosvonal vágányépítői veszik birtokukba a szegedi Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződését. Két ütemben építik az új síneket, emiatt a főút két sávját először az egyik, majd a másik irányban kiterelik oldalra. Ehhez elkészült a Kossuth Lajos sugárút két oldalán az új vágányok egy-egy rövid szakasza, és elbontották a járdaszigeteket. Ezen áthaladva kerülhetik el a járművek a nagykörút felbontott szakaszát. Kérjük, óvatosan vezessenek!

Az időjárástól függően előreláthatólag a két ünnep között, december 28-ától három hétig építi a kivitelező az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti vágányát a Párizsi körút kereszteződésében. Két ütemben alapoznak és fektetik az új síneket, emiatt a Párizsi körút két sávját táblák segítségével előbb az egyik, majd a másik irányban kivezetik oldalra. Ehhez a kivitelező A-Sz-E Konzorcium előkészítette a Kossuth Lajos sugárút két oldalán az új vágányok és a burkolat egy-egy rövid szakaszát, és elbontotta a járdaszigeteket. Erre az ideiglenes átjáróra terelik rá a járműveket a felbontott útszakasz mellé.

Kérjük, az időjárási viszonyok és a terelőútvonal változásai miatt közlekedjenek figyelmesen!

A kivitelező A-Sz-E Konzorcium a Kossuth Lajos sugárút Anna-kúti szakaszán már lefektette az új síneket a Vadász utcáig, és a Pulz utcán is alapozza az vágányok alrétegeit. Zajlik a műszaki átadás, ezért még január közepéig munkaterület a Boldogasszony sugárút, de az autósok már birtokukba vehették. A rókusi csomópontban készülő többsávos jelzőlámpás körforgalmat a szerződés szerint február végéig kell befejeznie a kivitelezőnek.

Az 1-es villamosvonal teljes rekonstrukciójának - a belvárosi harmadik szakasszal és az Indóház tér felújításával együtt - teljesítési határideje: 2010 októbere.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.