imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Pulz utcai telep vágányhálózatának átépítése után tolatások nélkül, a technológia szerinti sorrendben körbejárhatnak a telepen a villamosok?

  • a Szegedi Szabadtéri Játékok idején üzemel a Szegedi Közlekedési Kft. 313-314 pályaszámú nosztalgia ikervillamosa?

  • az energiaellátó állomások korszerűsítésével az áramkimaradások lehetősége minimálisra csökken, valamennyi állomás teljesen távvezérelhető és távfelügyelt lesz?

Kikapcsolt jelzőlámpák a Rókusi körút és a Vértói út kereszteződésében

2010. július 06.

Szeged, 2010. július 6. - Az új 2-es villamosvonal építési munkái a Csáky utca után a Rókusi körút és a Vértói út kereszteződésében folytatódnak. Várhatóan csütörtöktől szombatig nem fognak működni a jelzőlámpák a kereszteződésben. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

2010. július 6. Sajtóközlemény
Szeged, 2010. július 6. - Az új 2-es villamosvonal építési munkái a Csáky utca után a Rókusi körút és a Vértói út kereszteződésében folytatódnak. Várhatóan csütörtöktől szombatig nem fognak működni a jelzőlámpák a kereszteződésben. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

A 2-es villamosvonal kiépítése keretében a hét elején elkezdődött a jelzőlámpák és átfeszítések tartóoszlopainak cseréje, illetve a kábelépítés a Rókusi körút és a Csáky utca kereszteződésében. Ezek a munkák a hét második felében a körút és a Vértói út kereszteződésében folytatódnak.

Várhatóan csütörtöktől már újra működnek a jelzőlámpák a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében. Azonban a tervek szerint még péntekig zárva lesz a Csáky utca torkolata a Rókusi körút felől. A Csáky utcát a Vértói út irányából a Rókusi körút melletti szervizút felől lehet megközelíteni.

Következő lépésként várhatóan csütörtöktől szombatig a Rókusi körút Vértói úti kereszteződésében kerül sor a jelzőlámpák kikapcsolására. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium - tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. -, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.