imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • 1879-ben Werner Siemens mutatta be egy berlini kiállításon az első olyan villanyhajtású vasutat, mely az áramot áramszedő segítségével egy erre a célra épített vezetékből nyerte?

  • az omnibusz szó a „voiture omnibus” (kocsi mindenkinek) kifejezésből származik?

  • A B+R kerékpártárolók őrzöttek és ingyenesen használhatók lesznek?

Forgalomkorlátozás a nagykörúton

2009. december 28.

2009. 12. 28.

Ma reggel felbontotta a szegedi 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző kivitelező a Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződését. A munka előreláthatólag három hétig tart. Emiatt a forgalmat nem terelik messzebbre, hanem ugyanott, a kereszteződésben "húzzák szét" a nagykörút sávjait.

Kérjük, óvatosan közlekedjenek!

 

A sáveltolás érinti a Szegeden áthaladó 5-ös és 43-as főúton közlekedő járműveket mindkét irányban. A csomóponthoz érve lassítani kell, és célszerű követni a táblákat. A Kossuth Lajos sugárúton a felbontás előtt és mögött már elkészült az új vágány egy-egy rövid szakasza, a kivitelező A-Sz-E Konzorcium elbontotta a járdaszigeteket. Ezekre oldalra kanyarodva kerülhetik ki a közlekedők a nagykörút felbontott közepét. Mától a belső sávot mindkét irányban a külső sávra terelték, a külső sáv forgalmát pedig a két oldalon kialakított terelősávon vezetik.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.