imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban kizárólag annak a sávnak a prizmái világítanak, melyek szabad jelzést kaptak?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

Támogatásért pályázhatnak a nagyprojekt miatt hátrányosan érintett vállalkozások

2010. január 07.

 

2010. 01. 07.

Szeged Város Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyújt a városfejlesztési projektek területén tevékenykedő vállalkozásoknak árbevétel-kiesésük kompenzálására.

Azok a vállalkozások, vállalkozók pályázhatnak január közepéig a támogatásra, amelyek az érintett területeken működnek, 2008 év azonos időszakához képest 15 % -ot meghaladó mértékű bevételkiesést szenvedtek el, és az érintett telephelyen üzlettel, közvetlen ügyfélforgalommal rendelkeznek, személyes megjelenést igénylő ügyfélforgalmukhoz közvetlenül köthető az árbevétel.

ÉRINTETT UTCASZAKASZOK:

2009. augusztus 26. és 2009. december 31. között az 1-es villamosvonal felújítása által érintett területek:

•Szeged, Kossuth Lajos sgt. teljes hosszában, mindkét oldalon
•Szeged, Boldogasszony sgt. teljes hosszában, mindkét oldalon
•Szeged, Pulz u. 44. és 46/b. szám
•Szeged, Szent Ferenc u. 1., 2., 3., 5., 8. szám
•Szeged, Gőz u. 3., 7. szám

EGYÉB KRITÉRIUMOK:

•szegedi, nem önkormányzati tulajdonú székhellyel vagy bejelentett nem önkormányzati tulajdonú szegedi telephellyel rendelkező vállalkozás,
•saját tőkéje (2008. december 31. állapot szerint) nem haladja meg az 50 millió Ft-ot,
•legalább 12 hónapja működik a fent említett telephelyen (a támogatás kezdeti hónapjához viszonyítva) és egy lezárt (tört vagy egész) üzleti évvel rendelkezik.

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: a támogatás mértékének az alapja az IKV ZRt. által alkalmazott havi nettó bérleti díj Ft/m2 értéke, mint kompenzációs számítási szorzó tényező.

BENYÚJTÁS:

• pályázati adatlap 1 eredeti és 1 másolati példányban,
•köztartozás-mentességről (APEH, VPOP és helyiadó) szóló, pályázó által adott nyilatkozatot,
•adminisztrációs díj átutalási igazolását (2.000,- Ft).

BENYÚJTÁSI HELY: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat - Közgazdasági Iroda (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) „Vállalkozói kompenzálás pályázat 2009."

PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2009. december 31. - 2010. január 15.

Pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítványnál (6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 63., telefon: 62/421-911 Az oldalon szereplő pályázati dokumentáció megegyezik a www.szegedvaros.hu honlapon elérhető pályázati anyagokkal.

További részletek: pályázati szabályzat

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.