imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

  • az energiaellátó állomások korszerűsítésével az áramkimaradások lehetősége minimálisra csökken, valamennyi állomás teljesen távvezérelhető és távfelügyelt lesz?

Módosul a terelés a Kossuth Lajos sugárút és nagykörút kereszteződésében - Videóval!

2010. február 15.

2010. február 15., Sajtóközlemény

Szeged - 2010. február 16-án hajnaltól az 1 es villamosvonal következő építési üteme miatt módosul a terelés a Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződésében. A főút továbbra is kétszer két sávos marad. A rendőrség felé a két sáv egymás mellett halad holnaptól, míg a Mars tér felé a két sáv munkaterületet kerül ki balról, illetve jobbról. Kérjük, nagyon figyelmesen vezessenek!

A Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződésében elkezdődik az 1-es villamosvonal felújításához kapcsolódó következő építési ütem, ezért módosítani kell a terelőútvonalon. Továbbra is kétszer két sávon lehet majd áthajtani a csomóponton. A rendőrség irányába ezen túl egymás mellett halad a két sáv, míg a Mars tér irányában sínépítők mellett kell balról, illetve jobbról elhaladni a kereszteződésben.

VTV Szeged felvétele

Az új sávkiosztás festési, táblázási munkái február 15-én este kezdődnek, és várhatóan hajnalig befejeződnek. Az éjszaka folyamán ezért időlegesen forgalomkorlátozásra, útszűkítésre kell számolni a kereszteződésben. A forgalom hajnaltól már az új forgalmi rend szerint halad.

Kérjük, az időjárási viszonyok és a terelőútvonal változásai miatt közlekedjenek figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.