imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

Keddtől félpályás útzár a szegedi Vitéz utcában

2010. február 27.

Sajtóközlemény, 2010. február 27.

Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. A fejlesztés része, hogy kedden reggel félpályás útlezárás lép életbe a Vitéz utcában, előreláthatólag 3 hétre.

Szegeden meghosszabbítják a 8-as troli vonalát a Dugonics tértől a Tisza Lajos körúton a klinikák felé. A fejlesztés része, hogy megerősítik az útalapot a Vitéz utca Boldogasszony sugárút és a Szentháromság utca közötti szakaszán. Emiatt félpályás útlezárás lép életbe ezen az utcaszakaszon kedd reggeltől. A Vitéz utca a Szentháromság utca felé egyirányú lesz, valamint megállási és parkolási tilalom lesz mindkét oldalon. A lezárás kedden kezdődik táblázással. Az útépítési munkák szerdán reggel kezdődnek, és előreláthatólag 3 hétig tartanak. Először a Vitéz utca páros oldalát zárják le, majd a páratlan oldalát.

A munkák befejezése után a Vitéz utca forgalmi rendje megváltozik: egyirányú lesz a Szentháromság utca irányába! Parkolni csak a páratlan, belváros felőli oldalon lehet majd, a páros oldalon pedig kerékpárút lesz.

 Szeged Város Televízió felvétele

A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedési fejlesztése projekt része. A kivitelező az áramellátási tender nyertese: a Szeged SV 2009 konzorcium - tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. -, amely 3 milliárd forintból korszerűsít 8 áramátalakító állomást, a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es trolivonalat.

A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között a 8-as útja változatlan. Onnan a trolivonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán áll meg, az Aradi vértanúk terén pedig a Hősök kapuja mellett, majd bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis utcába, ahol a végállomása lesz. Onnan az egyirányúsított Markovits és Vitéz utcán megy tovább, a Szentháromság utcára. Ott a Ságvári-gimnázium oldalán áll meg, ahonnan visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, és a teaház előtti megállót használja.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.