imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az omnibusz szó a „voiture omnibus” (kocsi mindenkinek) kifejezésből származik?

  • beszálláskor a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

Hétfőtől trolibuszmegálló építés a Tisza Lajos körúton

2010. március 05.

2010. március 5. Sajtóközlemény

Meghosszabbítják a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. Az új szakaszon 5 trolibusz megálló lesz, melyből 2 kialakítása hétfőn kezdődik a Tisza Lajos körúton. Emiatt a Honvéd téri templom oldalában és az Aradi vértanúk terén, a Hősök kapuja mellett a parkolóban parkolási tilalomra, az érintett járda- és közút szakaszokon forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben.

Szegeden meghosszabbítják a 8-as troli vonalát a Dugonics tértől a Tisza Lajos körúton a klinikák felé. Az új szakaszon 5 trolibusz megálló lesz, melyből 2 kialakítása hétfőn kezdődik a Tisza Lajos körúton. Emiatt a Honvéd téri templom oldalában és az Aradi vértanúk terén, a Hősök kapuja mellett a parkolóban parkolási tilalomra, az érintett járda- és közút szakaszokon forgalomkorlátozásra kell számítani a következő hetekben. A munkálatok a tervek szerint 2 hetet vesznek igénybe, de a parkolók helyén bazaltbetonnal erősítik meg a burkolatot, melynek 3 hét a kötési ideje.

A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedési fejlesztése projekt része. A kivitelező a Szeged SV 2009 konzorcium - tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. -, amely 3 milliárd forintból hét áramátalakító állomást épít, kettőt pedig teljesen felújít, lefekteti a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es troli vonalat.

A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között a 8-as útja változatlan. Onnan a troli vonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán áll meg, az Aradi vértanúk terén a Hősök kapuja mellett, majd bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis utcába, ahol a végállomása lesz. Onnan az egyirányúsított Markovits és Vitéz utcán megy tovább, a Szentháromság utcára. Ott a Ságvári-gimnázium oldalán áll meg, ahonnan visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, és a teaház előtti megállót használja.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.