imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a Rókusi csomóponti, kiemelkedően nagy forgalmú kereszteződés átépítésével a lehető legnagyobb áteresztőképességű, szintbeli csomópont jött létre, amely jelentősen lerövidíti az áthaladás idejét?

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 20 elemből áll, és a teljes közösségi közlekedési hálózat megújul a fejlesztéseknek köszönhetően?

Kezdődik az új 2-es villamosvonal építése Rókuson

2010. március 17.

2010. 03. 17.

Szeged - Kedden építeni kezdi az új, 2-es villamos vonalát a kivitelező Szeged Villamos 2 Konzorcium a Rókusi körút Csáky utca és Vértói út közötti zöldterületen. Az építkezés sem a lakóházak előtti szervizúton, sem a Rókusi körúton nem jár forgalomkorlátozással.

A beruházás az elektromos tömegközlekedési nagyprojekt része. A tervek szerint a következő két hétben elkerítik a munkaterületet, alapozzák a felsővezeték-tartó oszlopokat, gallyazzák a fákat a nyomvonal mentén, valamint befejeződik a közműkiváltás. Következő lépésben ugyanezen a szakaszon a kivitelező alapozza az új villamospályát; vagyis kiássa az alapot, és a megfelelő műszaki rétegeket helyezi el.

A munka a későbbiekben előreláthatólag a Rókusi körút Vértói út és Csongrádi sugárút közötti szakaszán halad tovább: itt szintén kijelölik a munkaterületet, elvégzik a közműkiváltást, valamint alapozzák a villamospályát és a felsővezeték-tartó oszlopokat.

Olvasóink honlapunkon szavazhatnak arról, milyen színű villamosok közlekedjenek a 2-es vonalon.

A játékról itt találnak részleteket. Szavazataikat pedig ide kattintva adhatják le.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.