imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

  • A B+R parkolókat elhelyezésüket tekintve úgy építik meg, hogy a helyközi és távolsági tömegközlekedési forgalmat szolgálják ki?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

Csütörtöktől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárúton a Damjanich utcáig

2010. április 08.

 

Sajtóközlemény, 2010. április 7.

Szeged, 2010. április 7. - Új szakaszába lép az 1-es villamosvonal felújítása, amely jelentős forgalomváltozásokkal jár. Április 9-től, péntektől a helyi személygépjármű forgalom és a tömegközlekedés ismét az eredeti rend szerint haladhat a Kossuth Lajos sugárúton a Damjanich utcáig. Április 12-étől, hétfőtől pedig új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében. Az 1-es villamosvonal továbbra is munkaterület, útszűkületekre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Április 9.

Új szakaszába lép Szegeden az 1-es villamosvonal felújítása. Az első lépés, hogy . A nagykörút és a Damjanich utca között a helyi személygépjármű forgalom és a tömegközlekedés az eredeti menetirány szerinti oldalon, kétszer két sávon használhatja a Kossuth Lajos sugárutat.

Április 9-től, péntektől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárúton

 

A belvárosból a Kossuth Lajos sugárúton kifelé haladók korlátozott feltételek mellett, de már egyenesen áthaladhatnak a Párizsi körúti kereszteződésen. A tranzitforgalom terelése miatt a Párizsi körútról azonban továbbra sem lehet közvetlenül jobbra bekanyarodni a Kossuth Lajos sugárútra. A befelé autózók szintén kétszer két sávon közlekedhetnek végig a Kossuth Lajos sugárúton a Teréz utcától a nagykörútig. A Rókusi csomópontot ekkor még a megszokott terelőútvonalon kerülhetik el a közlekedők. A vágányzár továbbra is érvényben marad. Az 1-es villamosvonal változatlanul munkaterület; a Kossuth Lajos sugárút érintett szakaszán útszűkületekre számítani kell. Kérjük, vezessenek figyelmesen!

Április 12.

Hétfőtől új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében, mivel az 1-es villamosvonal Pulz utcai és Vásárhelyi Pál utcai szakaszán dolgozik a kivitelező, és elkerülhetetlen a két érintett utcaszakasz lezárása. A munkálatok a tervek szerint 3 hétig tartanak.

Az Izabella hídról ekkortól nemcsak balra, hanem egyenesen is át lehet haladni a csomóponton. A Rókusi körútról érkezők pedig nemcsak jobbra, hanem balra is továbbmehetnek. A Rókus pályaudvar felől autózókat a Szilánkkal szemben nyíló szervizútra terelik. A belváros felől a Kossuth Lajos sugárúton haladók a Rókusi csomópontot az eddigi terelőúton közelíthetik meg: a Damjanich utca-Szatymazi utca felé. A Kossuth Lajos sugárútról a Vásárhelyi Pál utca is módosított útvonalon lesz elérhető; az újból kétirányú Teréz utca és Pulz utca felöl. (Lásd térképmellékletünket!)

Az 1-es villamospótló autóbusz útvonala

A tömegközlekedés eddigi terelőútvonala is módosul. Az 1V jelű villamospótló autóbusz a Szilánk megállóhely után a Rókusi csomópontot elhagyva a Kossuth Lajos sugárúti megállóban áll meg. A továbbiakban az útvonala változatlan. (Lásd térképmellékletünket!)

A helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratok is a Rókusi csomópontot használják.

 

A helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratok is a Rókusi csomópontot használják. A Rókusra és a Vásárhelyi Pál utca felől közlekedő buszjáratok a Kossuth Lajos sugárútról az eddigiek szerint a Damjanich utca felé kanyarodnak le, visszafelé a Rókusi csomóponton keresztül mennek. Megállójuk új helyen, a Rókusi körúton lesz. (Lásd térképmellékletünket!)

A tranzitforgalom változatlanul az eddigi terelőutakat használhatja.

A közlekedőket táblák és a jelzőlámpák segítik. Kérjük, vezessenek óvatosan!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.