imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

  • Szeged rendelkezik – Budapest után – az ország második leghosszabb villamosvonal hálózatával?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

Hétfőtől jelentős forgalmi változások lesznek a Rókusi csomópont környezetében

2010. április 12.

Sajtóközlemény, 2010. április 9.

Szeged, 2010. április 9. - Április 12-étől, hétfőtől új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében a Pulz és Vásárhelyi Pál utcai útzár miatt. Újdonság, hogy a közlekedők két új irányból áthajthatnak a Rókusi csomóponton, és az eredeti forgalmi rend szerint használhatják a Kossuth Lajos sugárút nagy részét. Az 1-es villamosvonal továbbra is munkaterület, útszűkületekre kell számítani. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Április 12-én, hétfőtől új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében, mivel az 1-es villamosvonal Pulz utcai és Vásárhelyi Pál utcai szakaszán dolgozik a kivitelező, és elkerülhetetlen a két érintett utcaszakasz lezárása. A munkálatok a tervek szerint 3 hétig tartanak. 

Az Izabella hídról hétfőtől nemcsak balra, hanem egyenesen is át lehet haladni a csomóponton. A Rókusi körútról érkezők pedig nemcsak jobbra, hanem balra is továbbmehetnek. Változik az eddigi terelőútvonal, azaz a Rókus pályaudvar felől autózókat a Szilánkkal szemben nyíló szervizúton a sugárútra terelik. A belváros felől a Kossuth Lajos sugárúton haladóknak a Rókusi csomópontot továbbra is az eddigi terelőúton kell elkerülniük: a Damjanich utca-Szatymazi utca felé. Újdonság, hogy a Kossuth Lajos sugárútról a Vásárhelyi Pál utca módosított útvonalon lesz elérhető; az újból kétirányú Teréz utca és Pulz utca felől.  


A helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratok is a Rókusi csomópontot használják.

A tömegközlekedés eddigi terelőútvonala is módosul. Az 1V jelű villamospótló autóbusz a Szilánk megállóhely után a Rókusi csomópontot elhagyva a Kossuth Lajos sugárúti megállóban áll meg. A továbbiakban az útvonala változatlan.

 
Az 1-es villamospótló autóbusz útvonala

A helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratok is a Rókusi csomópontot használják. A Rókusra és a Vásárhelyi Pál utca felől közlekedő buszjáratok a Kossuth Lajos sugárútról az eddigiek szerint a Damjanich utca felé kanyarodnak le, visszafelé a Rókusi csomóponton keresztül mennek. Az utóbbi útvonalon néhány megálló helye megváltozik, átkerül a Rókusi körútra és a Kossuth Lajos sugárútra.


Április 9-től, péntektől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárúton 

Újdonság, hogy a Kossuth Lajos sugárút nagy részén az eredeti forgalmi rend szerint autózhatnak a szegediek. A Belváros felé az Izabella hídtól a Tisza Lajos körútig végig lehet haladni, korlátozásokra csak a Rókusi csomópont és a Puskás utca közötti szakaszon kell számítani. Onnantól a megszokott oldalon, a megszokott sávokon lehet haladni. A Belvárosból a Kossuth Lajos sugárúton kifelé haladók a Tisza Lajos körút és a Damjanich utca között közlekedhetnek. Korlátozott feltételek mellett, de már egyenesen áthaladhatnak a Párizsi körúti kereszteződésen. A tranzitforgalom terelése miatt a Párizsi körútról azonban továbbra sem lehet közvetlenül jobbra bekanyarodni a Kossuth Lajos sugárútra. Az 1-es villamosvonal változatlanul munkaterület; a Kossuth Lajos sugárút érintett szakaszán útszűkületekre számítani kell. Kérjük, vezessenek figyelmesen! 

A tranzitforgalom változatlanul az eddigi terelőutakat használhatja.

A közlekedőket táblák és jelzőlámpák segítik. Kérjük, vezessenek óvatosan!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.