imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

Elkezdik a 2-esvillamosvonal középfekvésű vágányainak építését

2010. július 19.

 

Szeged, 2010. július 19. - Várhatóan szerdán elkezdi a kivitelező az új 2-es villamosvonal építési munkáit a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti szakaszán, ahol a sínek a körút közepén haladnak majd. Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Új szakaszába lép az új rókusi 2-es villamosvonal fejlesztése Szegeden. Várhatóan szerdán elkezdi a kivitelező a közút szélesítésének, valamint a csatornaépítésnek és a vágányépítésnek munkálatait a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti szakaszán, ahol a sínek a körút közepén haladnak majd. Ez jelentős forgalomkorlátozást von maga után. A körutat szélesítik, ezért mindkét irányban egy-egy sávon haladhat a forgalom a jelenlegi úttest közepén, a jelzőlámpákat kikapcsolják a körút Csáky utca és Kisteleki utca közötti szakaszán. A Rókusi körútról nem lehet majd balra kanyarodni a Szatymazi utcába. A Csáky utcát lezárják a Rókusi körúti torkolatban. Az átmenő forgalom számára megnyitják a Bálint Sándor utcát. A buszjáratok ideiglenes megállókban állnak meg, az eredeti megállók közelében. A forgalomkorlátozás jelen szakasza a tervek szerint szeptemberig tart majd.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium - tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. -, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz. A 9 új PESA-villamos a projekt későbbi részében érkezik meg, ám addig is, ha az új pálya elkészül, az utasszállítás elindul.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.