imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szeged épülő 2-es villamos vonala lesz Magyarország első, valódi füvesített villamospályája?

  • a Rókusi csomópontban a gépjárművek soha nem keresztezik egymás vagy a villamosok útját, ezzel csökken a balesetveszély kockázata?

  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

Jövő héten várható forgalomkorlátozások a Rókusi körúton

2010. július 02.

2010. július 2. - A 2-es villamosvonal építési munkái miatt a jövő héten várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. Várhatóan keddtől péntekig a Csáky utcába egyáltalán nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

A 2-es villamosvonal kiépítése keretében a jövő hét folyamán kerül sor a jelzőlámpák és átfeszítések tartóoszlopainak cseréjére, illetve kábelépítésre a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő forgalmi változásokra kell számítani a jövő hét folyamán.

Várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. A kábelezési munkák miatt a tervek szerint július 6-tól 9-ig teljes szélességében lezárásra kerül a Csáky utca torkolata a Rókusi körút felől, ez alatt az időszak alatt a Csáky utcába nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. A Csáky utca a Vértói út irányából a Rókusi körút melletti szervizút felől lesz megközelíthető.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

A munkálatok a Rókusi körút Vértói úti kereszteződésében folytatódnak majd.

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium - tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. -, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.