imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

  • A B+R kifejezés a „bike and ride – kerékpározz és utazz” szlogenből eredő rövidítés?

  • a beszerzési pályázaton nyertes lengyel PESA Bydgoszcz SA villamosai 201 utas befogadására alkalmasak?

A szegediek döntöttek a város új villamosainak színéről

2010. április 22.

Sajtóközlemény, 2010. április 22.
A Botka László polgármester által tavaly aláírt, 9 db PESA 120NA típusú villamos beszerzésére vonatkozó szerződésben egyetlen nyitott pont maradt, a villamos színe, melyet a szegediek eldöntöttek. Április 15-én lezárult a szavazás a Délmagyarország honlapján.

 

A postán feladott szavazólapok is beérkeztek a városházára, mintegy 10 ezer szegedi nyilvánított véleményt. A négy felkínált lehetőségből az internetes szavazáson még a zöld-szürke kombináció vezetett, de a postán és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatain leadott szavazatok megfordították a helyzetet. Kis előnnyel a napfényes, azaz sárga-fehér színkombináció győzött a zöld-szürke előtt. Harmadik helyezést a modern, kék-fehér szín ért el, a jelenleg futó járművek színezése a 4. helyen végzett.

Köszönjük szavazatát, a beküldők között 3 db éves és 20 db havi tömegközlekedési bérletet sorsolunk ki, a nyerteseket e-mailben és telefonon értesítjük.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.