imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az 1-es és 3-as villamosvonal belvárosi szakaszán is füves vágány lesz?

  • Szeged épülő 2-es villamos vonala lesz Magyarország első, valódi füvesített villamospályája?

  • a Rókusi csomóponttól kissé távolabb kialakított átkelőhelyek biztosítják a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos áthaladását?

Szombattól ki kell kerülni a Szent Ferenc utcai csomópontot

2010. április 22.

 

Sajtóközlemény, 2010. április 22.

Szeged, 2010. április 22. - Április 24-étől, szombattól ki kell kerülni a Boldogasszony sugárút Szent Ferenc utcai csomópontját, mert előreláthatólag két hétig a körfogalom Bem utcai részén a végleges burkolatot készítik. Autóval a Boldogasszony sugárút és a Bem utca között mindkét irányban a Galamb utca-Indóház tér-Gőz utca felé kell kerülni. A körforgalom egy sávján csak az autóbuszok hajthatnak át; változik a megállók helye is. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

 

Április 24-én, szombaton a szegedi 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző kivitelező lezárja az új Szent Ferenc utcai körforgalom és a Bem utca csatlakozását; az eddigi ideiglenes burkolatot cseréli végleges bazaltbeton burkolatra a vágányzónában. A munkálatok és az útfelület szilárdulása miatt előreláthatólag két hétig terelőútra irányítják a forgalmat.

Autóval a Boldogasszony sugárút Szent Ferenc utcai csomópontja csak egy irányból használható: a sugárútról jobbra lehet kanyarodni a Szent Ferenc utca felé. A sugárút és a Bem utca között mindkét irányban terelő utat jelöltek ki a Galamb utca-Indóház tér-Gőz utca felé. Az Indóház téren kialakított ideiglenes buszmegálló miatt fokozottan figyelni kell a megállást tiltó táblákat, mert a tömegközlekedést akadályozó járműveket elszállítják.

A helyi és távolsági buszjáratok, valamint a villamospótló buszok egy sávon áthaladhatnak a körfogalmon. A leszállóhelyek változatlanul a Szent Ferenc utcában maradnak, felszállni azonban új, ideiglenes megállóhelyeken lehet.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.