imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

  • a villamos elődje a ló vontatta lóvasút volt?

  • Szeged első alacsonypadlós trolibusza egy Škoda 21Tr típus volt?

A megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatást kért a Szeviép Zrt.-től

2010. április 28.

 

2010. április 28. Sajtóközlemény.
A megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatást kért az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző konzorciumtól

 

A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. a megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Szegedi Közlekedési Kft. nevében tájékoztatást kért az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző A-SZ-E Konzorciumtól: mennyiben érinti a jelenleg zajló beruházást, hogy a konzorcium egyik tagja, a Szeviép Zrt. április 26-án, hétfőn fizetésképtelenség miatt csődvédelmet kért. A kivitelező konzorcium vezető cége az A-Híd Építő Zrt. tájékoztatása alapján a kivitelezést nem befolyásolja a Szeviép Zrt. csődvédelme. Ennek indoka az, hogy a konzorcium tagjai egyetemlegesen felelősek a szerződés betartásáért. Az 1-es villamosvonal kivitelezési munkálatai jelenleg is folynak.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.