imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a járművek érkezésének adatai mobiltelefonról és internetről is elérhetőek lesznek?

  • A B+R kerékpártárolók őrzöttek és ingyenesen használhatók lesznek?

  • a jelenlegi trolibusz hálózat 2011-re 3,7 km-mel gyarapszik?

Újra használható Szegeden a megújult Rókusi csomópont

2010. június 03.

Fokozatosan vehetik birtokba a helyi közlekedés résztvevői Szegeden az elkészült új Rókusi csomópontot. A többsávos, jelzőlámpás körforgalom a Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút találkozásánál egyelőre próbaüzemben működik. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A jelzőlámpás körforgalom

  • úgy működik, mint egy jelzőlámpás kereszteződés - körpályán
  • minden be- és kilépô közlekedôt jelzôlámpa irányít
  • minden közlekedô számára gyors átjutást biztosít.

 

Belépés előtt - a táblák és burkolati jelek alapján - idôben kell sávot választani a haladási irány szerint. A körpályán belül csak ott lehet sávot váltani, ahol azt a burkolati jelek megengedik. A körpályán fokozottan kell figyelni a követési távolságra és a megfelelô sebességre.

Nézze meg a körforgalomról készült szimálációt itt!

Fokozatosan vehetik birtokba a közlekedés résztvevői az új csomópontot. A több-sávos jelzôlámpás körforgalom egyelőre próbaüzemben mûködik. A terelőútvonalak ideiglenes jelzéseit, tábláit fokozatosan szünteti meg a kivitelező. 

Június közepén engedik vissza a csomópontba - a tervek szerint - a tranzitforgalmat.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.