imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

  • az új, Rókusi jelzőlámpás csomópontban a belépés előtt kell sávot választani, mert a körpályán belül szinte mindenütt záróvonal van?

Várhatóan vasárnaptól ismét az eredeti rendben járnak a trolik Szegeden

2010. június 25.

Szeged, 2010. június 25. - Várhatóan vasárnap üzemkezdettől ismét a régi megszokott rendben járnak az 5-ös és 9-es trolibuszok Szegeden. Elkészült az új 10-es trolivonal felső vezetéke a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében.

Várhatóan vasárnap, június 27-én üzemkezdettől ismét a régi rendben, a Vértói úti, illetve a Hont Ferenc utcai végállomásig járnak az 5-ös és a 9-es trolik Szegeden. Elkészült az új 10-es trolivonal felső vezetéke a nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében. Eddig a csomópont az 5-ös, 8-as és 9-es trolivonalak találkozási helye volt, ebbe csatlakoztatták az új 10-es trolivonalat. Ennek köszönhetően a kereszteződés teljes felső vezetékhálózatát korszerűsítették. A beruházás egyúttal megteremtette a lehetőségét a jövőre kialakítandó nagykörúti közös tömegközlekedési sáv kiépítésének.

A 10-es trolivonal építése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged SV 2009 konzorcium - tagja a Siemens Zrt. és a VIV Zrt. -, mely idén nettó 3 milliárd forint értékben vállalta, hogy idén meghosszabbítja a 8-as trolibusz vonalát, kiépíti az új tarjáni 10-es trolibusz vonalat, valamint korszerűsíti és bővíti a kötött pályás tömegközlekedési hálózat áramátalakító állomásait, optikai kábelhálózatát, utastájékoztatási pontjainak tápellátását.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.