imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy

  • Magyarországon csak Budapesten, Szegeden és Debrecenben építettek ki trolibusz-hálózatot?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

Próbajárat indul vasárnap a 8-as trolibusz vonalán

2010. augusztus 06.

Szeged, 2010. augusztus 6. - A tervek szerint augusztus 8. vasárnaptól egy hétig próbajárat közlekedik a 8-as trolibusz vonalán. Ugyancsak vasárnaptól több forgalmi változás lép életbe az érintett utcákon. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Augusztus 8. vasárnaptól a szegedi 8-as trolibusz meghosszabbított vonalán a tervek szerint egy hétig trolibusz-próbajárat közlekedik a Körtöltés utca és a Klinikák végállomás között. A trolibuszok nem szállítanak utasokat; a trolibuszpótló autóbuszok változatlan menetrend szerint közlekednek és az eddig megszokott megállókat érintik. Vasárnaptól a buszok újra használhatják a Dugonics téri megállóhelyet a Reök palota előtt. (A 8-as troli útvonala öt új megállóval bővül. A próbajárat az eddigi Dugonics téri végállomás után megáll majd a Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán, majd az Aradi vértanúk terén a Gödör étterem mellett. Végállomását a Semmelweis utcán a Klinikáknál alakították ki, ezt követően megáll a Szentháromság utcán az SZTK rendelőnél és a Dugonics téren, a konzervatóriummal szemben.)

Ugyancsak vasárnaptól érvényes a troliközlekedésben érintett utcák végleges forgalmi rendje. A Semmelweis utca megnyílik a forgalom számára. A korábbi kétirányú utca egyirányú lesz a Tisza Lajos körúttól a Markovits utca felé. A parkolás rendje nem változik, ezen a szakaszon továbbra is mindkét oldalon tilos parkolni. A Markovits utcát is megnyitják; mostantól a Semmelweis utcától lesz egyirányú a Boldogasszony sugárút felé. Az utcában megszűnik a parkolás, új kerékpársáv épült a páros oldalon, a kerékpárosok az egyirányú forgalommal szemben is behajthatnak.

A folytatásban a korábban bevezetett forgalmi rend marad érvényben. A Vitéz utca ugyancsak egyirányú a Boldogasszony sugárúttól a Szentháromság utca felé. Parkolni csak a táblával kijelölt helyen, a belváros felőli oldalon lehet. A kerékpárútra ebbe az utcába is behajthatnak a kerékpárosok a forgalommal szemben.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.