imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • Szegeden több mint harminc éve nem volt ekkora volumenű elektromos tömegközlekedés-fejlesztés?

  • a villamos Kresz-szerinti besorolása: Gépjárműnek nem minősülő motoros jármű?

  • a 2-es villamos szárnyvonal az útkereszteződések kivételével teljesen füvesített pályával épül?

Szombattól már trolibusszal utazhatunk a 8-as vonalon

2010. augusztus 12.

Szeged, 2010. augusztus 12. - A tervek szerint augusztus 14-én, szombaton elindul a trolibusz-közlekedés a szegedi 8-as troli kibővített vonalán, a Klinikákig. A 2-es villamosvonal építési munkálatai miatt további forgalomváltozásokra kell számítani a troliközlekedésben. Köszönjük türelmüket! Jó utat kívánunk!

Szombaton délután 5 órakor trolibusz váltja fel a város 7. legnépszerűbb közösségi közlekedési járatán az eddigi autóbuszokat; átszállás nélkül elérhetők a Rókusi városrészből a Tisza-parti klinikák és iskolák. A 8-as troli útvonala öt új megállóval bővült. Az eddigi Dugonics téri végállomás után megáll a Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán, majd az Aradi vértanúk terén a Gödör étterem előtt. Végállomását a Semmelweis utcán a Klinikáknál alakították ki, ezt követően a Szentháromság utcán az SZTK rendelőnél és a Dugonics téren konzervatóriummal szemben lehet le- és felszállni.

8_troli_terkep

A 8-as trolibusz vonal ideiglenes útvonala Szegeden


Szeged új 8-as trolijárata az új rókusi 2-es villamosvonal felsővezeték-szerelési munkálatai miatt a tervek szerint szeptember végéig átmenetileg Makkosház végállomásig viszi az utasokat a Körtöltés utca végállomás helyett. (Lásd mellékelt tömegközlekedési térképünket!) Szombaton üzemkezdettől az 5-ös trolijárat a Körtöltés utcai végállomásról indul, és a belváros irányában érinti a megszokott Vértói úti végállomását. További megállói változatlanok.

Köszönjük türelmüket az építéssel járó kellemetlenségekért! Jó utat kívánunk!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.