imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a fontosabb megállóhelyeken elektronikus kijelzők fogják mutatni, hogy melyik viszonylat járművének érkezése mikor várható?

  • beszálláskor a villamos padlószintje azonos magasságban lesz a megálló peronjával?

  • a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében a végállomások közelében 7 B+R (bike and ride) kerékpártároló kerül kialakításra?

Hétfőtől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

2010. augusztus 27.

 

Szeged, 2010. augusztus 27. - Augusztus 30-án, hétfőn várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében lezárt munkaterületet ideiglenesen körforgalmi rendben kerülhetik ki a közlekedők.
Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója augusztus 30., hétfőtől a tervek szerint újabb forgalmi rend változást von maga után Szegeden. A kivitelező cseréli a síneket a Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópontjában. A vágányépítési munkálatok várhatóan egy hónapot vesznek igénybe. Ez idő alatt a jelzőlámpákat kikapcsolják. A kereszteződés közepén lezárt munkaterületet a közlekedők az ideiglenesen kialakított egysávos körforgalomban kerülhetik ki. A körforgalom négy ágán továbbra is haladhat a forgalom. A gyalogátkelőket a biztonság érdekében átmenetileg a csomóponttól távolabb jelölik ki. A korábban kijelölt terelőútvonalak is változatlanul érvényesek.

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.