imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a fejlesztés keretében 4,8 km új villamospálya épül és 18,3 km meglévő vonal újul meg?

  • az elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt keretében a megállóhelyeket úgy alakítják ki, hogy a mozgássérültek is akadálymentesen, rámpán keresztül közelíthessék meg?

  • az energiaellátó hálózathoz szükséges áramellátó kábelek kiépítésével lehetővé válik a nagyobb áramfelvételű és sebességű járművek használata?

Iskolakezdés forgalmi változásokkal

2010. augusztus 30.

Szeged, 2010. augusztus 30. - A Rókusi körút, a Kálvária sugárút több pontján továbbra is forgalmi változásokkal jár a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt megvalósítása. Meghosszabbított útvonalon jár a 8-as troli, a 3-as és a 2-es villamos építkezése miatt terelőúton haladhat a forgalom.
Kérjük, az óvodák és iskolák környékén nagyon figyelmesen közlekedjenek!

A 8-as trolik meghosszabbított útvonalon járnak; az eddigi Dugonics téri végállomás után hurkot írnak le a Honvéd tér, az Aradi vértanúk tere, a Klinikák végállomás, az SZTK Rendelő és a Petőfi Sándor sugárút nevű megállók érintésével. A 8-as trolibusz útvonalán a Semmelweis utca egyirányú a Tisza Lajos körúttól a Markovits utca felé. Ezen a szakaszon mindkét oldalon tilos parkolni. A Markovits utca a Semmelweis utcától egyirányú a Boldogasszony sugárút felé. Az utcában megszűnt a parkolás. A Vitéz utca ugyancsak egyirányú a Boldogasszony sugárúttól a Szentháromság utca felé. Parkolni csak a táblával kijelölt helyen, a belváros felőli oldalon lehet. A 2-es villamosvonal építése miatt a 8-as a Körtöltés utca helyett ideiglenesen a Makkosház végállomásig viszi az utasokat. Az 5-ös trolipótló buszok a Körtöltés utcai végállomásról indul, a belváros irányában érinti megszokott Vértói úti végállomását. További megállói változatlanok. 

A 3-as és 3F-es villamos vonalán a Dugonics tértől a Vadaspark, illetve a Fonógyári út végállomásig továbbra is villamospótló buszok közlekednek. A Kálvária sugárút a nagykörút és a Tisza Lajos körút között a belváros irányában egyirányú, a városból kifelé a Béke és Gogol utcán át lehet haladni. Az érintett szakaszon a Földváry és a Béke utca a Moszkvai körút felé egyirányú, parkolni a jobb oldalon lehet. A Jósika utca a Béke utca irányából a Kálvária sugárút felé zsákutca. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópont közepén zajló munkák miatt itt ideiglenes egysávos körforgalomban lehet közlekedni az egyes irányokba. A gyalogátkelőket átmenetileg a csomóponttól távolabb jelölték ki. A Kálvária téri gázvezeték-javítás miatt a belvárosból kifelé autózóknak egyelőre kerülniük kell: a Déri Miksa szakközépiskola felé terelik a forgalmat. A 13, 36/36Y-os autóbuszok is megkerülik a teret a városból kifelé irányban, a 90/90F-es autóbuszok azonban szeptember 1-től az eredeti megállóikat használják a Kálvária téren.

Az új 2-es villamosvonal építői továbbra is útszűkület mellett dolgoznak a Rókusi körút Tesco és Kisteleki utca közötti részén, szélesítik a körutat. A Csáky utcai kereszteződés egyelőre zárva van. A jelzőlámpák továbbra sem működnek, a buszok ideiglenes megállókban állnak meg, az eredeti megállóhelyek közelében.

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.