imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • a beszerzési pályázaton nyertes lengyel PESA Bydgoszcz SA villamosai 201 utas befogadására alkalmasak?

  • Szegeden több mint harminc éve nem volt ekkora volumenű elektromos tömegközlekedés-fejlesztés?

  • 1979. április 29-én indult meg városunkban a trolibusz közlekedés?

Hétfő estétől újabb forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

2010. szeptember 10.

Szeged, 2010. szeptember 10. – Szeptember 13-án, hétfő este várhatóan újabb forgalmi változás lép életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében fokozatosan visszaáll a forgalmi rend a csomópontépítés előtti állapotba. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója szeptember 13-án, hétfő estétől a tervek szerint fokozatosan több forgalmi rend változást von maga után Szegeden. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti csomópontjában a vágányépítés újabb szakaszát kezdi el a kivitelező. Hétfő este az ideiglenes körforgalom helyén visszaállítják a sávokat; a terelések korábbi rendje érvényes. Ezt azt jelenti, hogy a nagykörút külső részén két sávban, a belsőn továbbra is a háromból két sávot használhatnak a közlekedők. A gyalogátkelőket visszahelyezik eredeti helyükre. A jelzőlámpák átmenetileg nem működnek. A kereszteződésben kedden és szerdán nap közben rendőri irányítás mellett haladhat a forgalom minden irányban. A jelzőlámpákat várhatóan csütörtökön

kapcsolják vissza. A 3-as villamosvonal többi részén a korábban kijelölt terelőútvonalak érvényesek.

A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig Európai Uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felső vezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektet. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épül. Megújul a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cserélnek.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.