imageRókusi csomópont
imageA projekt bemutatása

imageTudta-e, hogy
  • az új, Rókusi jelzőlámpás csomópontban a belépés előtt kell sávot választani, mert a körpályán belül szinte mindenütt záróvonal van?

  • Szegeden 1908. október 1-jén indult útnak az első villamos?

  • néhány nagyobb csomópontban érintőképernyős gépek segítik majd az útvonal-tervezést, a legmegfelelőbb járatok kiválasztását?

Forgalomváltozások szombattól a 2-es villamosvonal építése miatt

2010. szeptember 24.

A tervek szerint szeptember 25. szombattól ismét a szokásos útvonalán közlekedik az 5-ös trolibusz, a 8-as trolibusz útvonala pedig módosul. Újra használható a Rókusi körúton a Vértói úti és Csáky utcai kereszteződés. Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

 Befejeződött az új rókusi 2-es villamosvonal kiépítéséhez kapcsolódó felsővezeték-szerelési munkálatok nagy része, ezért a tervek szerint szombattól módosulnak a nyáron bevezetett forgalmi változások Szegeden.

Az 5-ös és 8-as trolibusz járatok útvonala változik szombat üzemkezdettől a tervek szerint. Az 5-ös jelzésű vonalon újra trolibuszok közlekednek, a végállomás pedig az eredeti Vértói úti végállomás lesz, azaz ismét a megszokott módon utazhatnak a szegediek ezen a járaton. A 8-as trolivonalon módosul a végállomás, ideiglenesen a Rókus II Iskola (Csáky utca) nevű megállóhelytől viszi az utasokat a Klinikákig. (Lásd mellékelt tömegközlekedési térképünket!) A 9-es jelű trolijárat változatlanul a Makkosház és a Lugas utca végállomás között közlekedik.

A közúti közlekedés továbbra is kétszer egy sávon halad a Rókusi körúti munkaterület mellett a Tesco főbejárata és a Kisteleki utca között. Ezen a szakaszon továbbra is kikapcsolva maradnak a jelzőlámpák. Újdonság, hogy megnyílik a Vértói út és a Csáky utca a közúti közlekedés számára. Az autóbuszok továbbra is ideiglenes megállóhelyeken állnak meg, az eredeti megállók közelében.

Kérjük, közlekedjenek nagyon figyelmesen!

 

 

Forgalmi változások

Péntektől garanciális javítás a jelzőlámpás körforgalomban >>

Az őszi iskolaszünetben, október 24. és november 2. között a kivitelező garanciálisan javítja a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

2014. október 21.

Június 16-tól javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit >>

Szeged, június 10. – Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

2014. június 12.
Hírek

Meghívó Szeged új tömegközlekedési térképeinek sajtóbemutatójára >>

Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt sajtótájékoztatójára Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében elkészült Szeged aktuális tömegközlekedési térképe hagyományos és sematikus változatban is.

2015. november 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 10. 07 >>

LEZÁRULT A NAGYPROJEKT

Szeged, október 7. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt 2008 nyarán kezdődött és most sikeresen zárul. A projekt szakmai tartalmát teljes mértékben sikerült megvalósítani, sőt az eredeti célkitűzésekhez képest több mint egy milliárd forint értékben többletberuházások is megvalósultak.

2015. október 28.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 09. 30 >>

ÜZEMBIZTONSÁGOT NÖVELŐ, KIEGÉSZÍTŐ BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

Szeged, szeptember 30. – A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében üzembiztonságot növelő, kiegészítő beruházások valósultak meg a 13 új járműből álló trolibuszflotta leszállítása óta eltelt időszakban, egyrészt a projekt maradék pénzforrásainak felhasználásával, másrészt a Kormány által jóváhagyott többlettámogatási összegből.

2015. október 28.